Ananas kan gebruikt worden in een verscheidenheid aan gezonde recepten, dankzij zijn zoete smaak en hoge voedingswaarde.
Een verfrissende optie is een tropische smoothie waarbij ananas gemengd wordt met kokosmelk, banaan en een handje spinazie voor een groene boost. Voeg wat chiazaad toe voor extra vezels en omega-3 vetzuren.
Een andere smakelijke keuze is ananas salsa. Combineer stukjes ananas met rode ui, gehakte koriander, jalapeño, en een beetje limoensap. Deze salsa is heerlijk bij gegrilde kip of vis en voegt een zoet-pittige smaak toe.
Voor de lunch of licht diner is een quinoa salade met ananas een heerlijke optie. Meng gekookte quinoa met blokjes ananas, zwarte bonen, paprika, en een dressing van limoensap en olijfolie. Dit recept is rijk aan eiwitten en vezels.
Ten slotte, een eenvoudig maar smaakvol dessert kan gemaakt worden door ananasplakken te grillen totdat ze licht gekarameliseerd zijn. Serveer met een bolletje vanille-ijs of kokosyoghurt voor een gezONDere variant. Dit brengt de natuurlijke zoetheid van ananas naar voren en is een eenvoudig, doch verrukkelijk dessert.