Broodje garnalensalade met kerriemayonaise

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk broodje met grote garnalen, bleekselderij en verse ananas voor een smakelijke lunch of hoofdgerecht met een soepje vooraf. Ideaal om op zonnige dag van te genieten zonder lang in de keuken te vertoeven.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE KERRIE MAYONAISE

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Roer de crème fraîche met de mayonaise los. Voeg kerrie, mespuntje zout en chilipoeder of cayenne peper toe. Roer alles tot een smeuïg geheel door elkaar en proef even.
    1. crème fraîche 1,5 el
    2. mayonaise 1,5 el
    3. kerriepoeder 0,5 tl
    4. zout
    5. chilipoeder
  2. Stap 2 Meng de ananas, bleekselderij en de garnalen door elkaar in een kom en voeg rasp en sap van de limoen toe.
    1. ananas 1 schijf
    2. bleekselderij 1 stengel
    3. wokgarnalen 150 g
    4. limoen 0,5 st
  3. Stap 3 Breng dit op smaak met 2 el van de kerriemayonaise.
  4. Stap 4 Besmeer het brood of de broodjes dun met de overgebleven kerriemayonaise. Leg er de sla op. Verdeel de garnalensalade erover en geniet.
    1. sla
    2. brood 2 st
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Maak de salade op tijd, zodat de smaken kunnen intrekken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 236 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 april 2025

Tip

Maak de salade op tijd, zodat de smaken kunnen intrekken.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Gematigd gezond

Dit broodje scoort gemiddeld op het vlak van gezondheid. Enerzijds bevat het magere eiwitten uit de garnalen en veel vitaminen en vezels dankzij de verse ananas, bleekselderij en sla. Anderzijds is de dressing, een combinatie van mayonaise en crème fraîche, erg rijk aan (verzadigd) vet en calorieën, wat de gezondheidsscore naar beneden haalt. De keuze voor volkorenbrood in plaats van wit brood zou het gerecht voedzamer maken. Het is een smakelijke lunch, maar door de romige saus is het minder gezond dan het op het eerste gezicht lijkt.

Energie 266 kcal
Vetten 15.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 21.4 g
waarvan suikers 5.2 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 10.5 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account