Het vinden van vervangers voor Indiase ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn, kan lastig zijn, maar met een beetje creativiteit kun je makkelijk aan de slag. Als je bijvoorbeeld garam masala niet kunt vinden, kun je zelf een mengsel maken van koriander, komijn, kardemom, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Voor asafoetida, een uniek kruid dat een ui- en knoflooksmaak geeft, kun je gewoon knoflookpoeder of uienpoeder gebruiken als vervanging. Mocht je geen currybladeren kunnen vinden, probeer dan de smaak na te bootsen met een combinatie van laurierbladeren en limoensap. En als amchur, het poeder van gedroogde mango, niet beschikbaar is, dan kun je een beetje citroensap of tamarindeconcentraat gebruiken om die zure, fruitige toets te geven aan je gerechten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je met een beetje flexibiliteit en creativiteit toch van heerlijke Indiase gerechten kunt genieten, zelfs als niet alle originele ingrediënten voorhanden zijn.