Slowcooker Indiase Kip Korma

(Nog geen beoordelingen)

Deze milde, subtiel geurende curry heeft een rijke, romige saus die zeker in de smaak zal vallen. Serveer met gekookte rijst of warm naanbrood. Deze kip korma smaakt de volgende dag opgewarmd zelfs nog beter!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    7 uur 15 min
  • Totaal
    7 uur 35 min
Slowcooker Indiase Kip Korma
Slowcooker Indiase Kip Korma biedt niet alleen een heerlijke smaakexplosie, maar zorgt er ook voor dat de smaken zich perfect mengen terwijl het gerecht langzaam suddert.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng uien, jalapeño peper, knoflook en gember in een blender. Blend tot het een glad mengsel is.
  2. Stap 2 Snijd elke kippendij in 4 stukken.
  3. Stap 3 Verhit olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de stukken kip in porties tot ze aan alle kanten gelijkmatig bruin zijn, ongeveer 5 minuten per portie. Leg ze vervolgens in de slowcooker.
  4. Stap 4 Smelt de boter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en voeg het uienmengsel toe zodra de boter gesmolten is. Laat het geheel bakken tot de smaken goed zijn vermengd (ongeveer 3 minuten). Voeg vervolgens de komijn, venkel, kardemom, paprikapoeder, kurkuma en kaneel toe, en laat het nog 1 minuut sudderen. Voeg daarna de kippenbouillon, suiker en zout toe en breng het geheel aan de kook. Giet daarna de inhoud van de koekenpan over de kip in de slowcooker, dek af en laat het gerecht sudderen.
  5. Stap 5 Kook op de lage stand tot de kip gaar is en de smaken goed vrijgekomen zijn (ongeveer 7 uur). Roer de slagroom en gemalen amandelen erdoor om te serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 168 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 24 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 436 kcal
Vetten 31 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 2 g
Eiwitten 25 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account