Voor het maken van een glutenvrije taart begin je met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Bereid een taartvorm voor door deze te vetten of te bekleden met bakpapier. Kies voor glutenvrije bloem, zoals amandelmeel of rijstmeel, als basis voor je beslag. Klop boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg dan één voor één eieren toe, zorg dat elk ei goed is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Meng vervolgens de glutenvrije bloem samen met een rijsmiddel, zoals bakpoeder, en een snufje zout door het botermengsel. Voeg naar wens extra smaakmakers toe zoals vanille-extract, citroenrasp, of cacao voor een chocoladetaart. Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven. De baktijd hangt af van de grootte en diepte van de taart, maar een gemiddelde baktijd is ongeveer 35-45 minuten. Controleer met een prikker of de taart gaar is, deze moet er schoon uitkomen. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen voordat je deze decoreert of serveert.