De Lekkerste Zelfgemaakte Aardbeientaart

(Nog geen beoordelingen)

Deze aardbeientaart is eenvoudig te maken met aardbeienpuree en aardbeiengelatine (puddingpoeder). Onlangs heb ik deze taart gemaakt voor een kinderfeestje en het was een groot succes! Bestrijk met chocolade ganache voor een speciale traktatie.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min
Zelfgemaakte Aardbeientaart
Aardbeien zijn de enige vruchten die hun zaden aan de buitenkant dragen, met gemiddeld ongeveer 200 zaden per vrucht.

Ingrediënten

Aantal porties:
14

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet twee ronde springvormen van 23 centimeter in en bestuif deze met bloem.
  2. Stap 2 Klop in een grote kom de suiker, boter en puddingpoeder met een elektrische mixer tot een licht en luchtig geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Goed doorkloppen na elk ei.
  3. Stap 3 Meng in een andere grote kom de bloem met het bakpoeder en maïzena. Roer vervolgens geleidelijk door het botermengsel, afwisselend met de melk.
  4. Stap 4 Meng de aardbeienpuree en vanille-extract erdoor.
  5. Stap 5 Verdeel het beslag gelijkmatig over beide vormen.
  6. Stap 6 Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt, ongeveer 25 tot 30 minuten. Laat de taarten 10 minuten afkoelen. Ga met een mes langs de randen om los te maken. Haal uit de springvorm om volledig af te laten koelen.
  7. Stap 7 Bekleed de taart met bijvoorbeeld botercrème of chocolade ganache. Aan de botercrème kun je ook aardbeienpuree toevoegen voor extra kleur en smaak.
  8. Stap 8 Eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 424 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 393 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 59 g
waarvan suikers 37 g
Vezels 1 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
7 mei 2024 om 16:44
Dit lijkt me een erg lekkere taart maar het recept en de bereiding wekken bij mij wat vragen op.

1. Is het aardbeienpuddingpoeder dat je noemt bij de ingredienten om te koken of koud bereiden? Ik ken deze puddingpoeder eigenlijk alleen van de jellypudding van dr. Oetker.
2. Je noemt bij de bereiding botercrème en chocolade ganache. Misschien handig om ook daarvan het recept te vermelden?
3. In stap 2 van de bereiding wordt gelatinepoeder genoemd maar dat komt niet bij de ingredienten voor. Klopt dit of is het een vergissing?
7 mei 2024 om 19:31
Hoi Petra,

Bedankt voor je berichtje!

1 en 3) We hebben het recept gemaakt met als ingrediënt strawberry Jell-o (gelatinepoeder). Dat is in Nederland prima te verkrijgen, maar niet in de bekende supermarkten. Ik heb dus even zitten zoeken wat hier op lijkt en kwam inderdaad uit op "Jelly Aardbeiensmaak pudding" van Dr. Oetker. Ben je het hier mee eens?

Normaal voeg je hier water aan toe en laat je het stijven in de koelkast, maar dat moet je bij dit recept dus niet doen. Het gaat direct in de oven.

2) Hiervan hebben we nog geen recept op de website staan, maar ik zet het op ons lijstje en dan zal ik bij dit recept ook een linkjes toevoegen.

Fijne avond!
8 mei 2024 om 16:07
Fijn om te horen. Ik ben benieuwd naar de linkjes. Ga deze taart zeker op termijn maken