Surinaamse Bojo

(Nog geen beoordelingen)

Bojo is een traditionele Surinaamse cassave en kokostaart die zowel veganistisch als glutenvrij is. Dit recept is eenvoudig, maar met een heerlijk eindresultaat. Het combineert de exotische smaken van kaneel, amandel, en vanille met de rijke texturen van cassave en kokos.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 5 min
Surinaamse Bojo
Wist je dat Surinaamse bojo een traditionele, glutenvrije cake is gemaakt van cassave en kokos, vaak verrijkt met rozijnen en soms rum voor extra smaak?

Ingrediënten

Aantal porties: 1

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Stap 2 Vet een bakvorm van 30cm x 20cm in.
  3. Stap 3 Doe alle ingrediënten in een kom en meng het met een spatel tot het 1 geheel is geworden.
  4. Stap 4 Doe de mix in de bakvorm en bak ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tot de cake goudbruin is en stevig aanvoelt.
  5. Stap 5 Haal de cake uit de oven zodra deze klaar is en laat het afkoelen.
  6. Stap 6 Snijd de cake in blokjes om te serveren.

Tip

Zorg ervoor dat je de cassave ruim van tevoren uit de vriezer haalt als je bevroren cassave gebruikt.

Vaak worden er (in rum geweekte) rozijnen toegevoegd aan de cake.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 127 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 mei 2024

Tip

Zorg ervoor dat je de cassave ruim van tevoren uit de vriezer haalt als je bevroren cassave gebruikt.

Vaak worden er (in rum geweekte) rozijnen toegevoegd aan de cake.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account