Surinaamse Bojo

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Bojo is een traditionele Surinaamse cassave en kokostaart die zowel veganistisch als glutenvrij is. Dit recept is eenvoudig, maar met een heerlijk eindresultaat. Het combineert de exotische smaken van kaneel, amandel, en vanille met de rijke texturen van cassave en kokos.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 5 min
Pinterest
Surinaamse Bojo
Wist je dat Surinaamse bojo een traditionele, glutenvrije cake is gemaakt van cassave en kokos, vaak verrijkt met rozijnen en soms rum voor extra smaak?

Ingrediënten

Aantal porties:
24

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Stap 2 Vet een bakvorm van 30cm x 20cm in.
  3. Stap 3 Doe alle ingrediënten in een kom en meng het met een spatel tot het 1 geheel is geworden.
  4. Stap 4 Doe de mix in de bakvorm en bak ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tot de cake goudbruin is en stevig aanvoelt.
  5. Stap 5 Haal de cake uit de oven zodra deze klaar is en laat het afkoelen.
  6. Stap 6 Snijd de cake in blokjes om te serveren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zorg ervoor dat je de cassave ruim van tevoren uit de vriezer haalt als je bevroren cassave gebruikt.

Vaak worden er (in rum geweekte) rozijnen toegevoegd aan de cake.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3960 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 5 mei 2024

Tip

Zorg ervoor dat je de cassave ruim van tevoren uit de vriezer haalt als je bevroren cassave gebruikt.

Vaak worden er (in rum geweekte) rozijnen toegevoegd aan de cake.

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Met mate genieten

Deze Surinaamse Bojo krijgt een gezondheidsscore van 3 op 10. Hoewel de basis van cassave enige voedingswaarde biedt en het recept glutenvrij en veganistisch is, bevat deze traditionele cake een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suiker (200 gram voor het gehele recept) en verzadigde vetten afkomstig van de kokosmelk en kokosolie. Hierdoor is het een energierijke traktatie die het beste met mate geconsumeerd kan worden, en niet als een dagelijkse voedzame keuze.

Energie 153 kcal
Vetten 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.5 g
Koolhydraten 21.8 g
waarvan suikers 9.6 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account