Het Allerlekkerste Cheesecake Recept

(Nog geen beoordelingen)

Ontdek hoe je de romigste en beste cheesecake ooit kunt maken! Dit traditionele cheesecake recept biedt een heerlijk romige textuur, geserveerd over een krokante zelfgemaakte bodem. Deze cheesecake is ideaal voor elk moment en is zowel eenvoudig te bereiden als onweerstaanbaar lekker.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 15 min
  • Totaal
    1 uur 35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12
  1. Taartbodem
  2. Cheesecake

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 160C. Bereid eerst de taartbodem door verkruimelde koekjes, kristalsuiker en basterdsuiker goed te mengen. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en meng goed met een vork.
  2. Stap 2 Giet de kruimels in een springvorm van 23cm en druk stevig op de bodem en langs de zijkanten van de vorm. Zet opzij.
  3. Stap 3 Doe de roomkaas in een grote kom en gebruik een mixer om het te kloppen tot het glad en romig is. Klop niet te lang. Voeg vervolgens de kristalsuiker toe en mix weer tot het romig is.
  4. Stap 4 Voeg nu de zure room, vanille-extract en zout toe en meng goed. Gebruik een spatel om af en toe de zijkanten en bodem van de kom te schrapen, zodat alle ingrediënten gelijkmatig worden gemengd.
  5. Stap 5 Met de mixer op lage snelheid, voeg je nu geleidelijk de licht geklopte eieren toe. Een voor een en voortdurend mixen tot elk ei gemengd is.
  6. Stap 6 Giet het cheesecake mengsel in de springvorm met taartbodem. Plaats de vorm op een ovenplaat.
  7. Stap 7 Plaats in het midden van de oven en bak ongeveer 50-60 minuten op 160C. De randen zullen waarschijnlijk licht omhoog komen en kunnen licht goudbruin beginnen te worden. Het midden van de taart moet terugveren bij aanraking. Niet te lang bakken.
  8. Stap 8 Haal uit de oven en laat afkoelen voor 10 minuten. Gebruik na 10 minuten een mes om de korst voorzichtig los te maken van de binnenkant van de springvorm. Dit helpt om barsten te voorkomen terwijl de cheesecake afkoelt en krimpt.
  9. Stap 9 Laat de cheesecake nog 1-2 uur afkoelen of totdat het bijna op kamertemperatuur is voordat je het naar de koelkast verplaatst om verder af te koelen voor minstens 6 uur. Verwijder de ring van de springvorm net voor het opdienen en plaats deze terug om te bewaren.

Tip

Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur.

Klop de eieren niet te lang.

Doe de oven tussendoor niet open om te kijken. Hierdoor kan de taart inzakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 344 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 mei 2024

Tip

Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur.

Klop de eieren niet te lang.

Doe de oven tussendoor niet open om te kijken. Hierdoor kan de taart inzakken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 500 kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigde vetzuren 22 g
Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 24 g
Vezels 1 g
Eiwitten 8 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account