Deze chiffoncake is favoriet op verjaardagen. Serveer met fruit en/of decoreer met botercreme of glazuur.
Deze chiffoncake krijgt een gezondheidsscore van 3 op 10. De voornaamste redenen hiervoor zijn het zeer hoge suikergehalte (300 gram voor de hele cake) en het gebruik van geraffineerde witte bloem en maïzena, wat resulteert in een calorierijk dessert met relatief weinig voedingsstoffen. Hoewel het gebruik van olijfolie (rijk aan onverzadigde vetten) en een ruime hoeveelheid eieren (bron van eiwitten) als positief kan worden gezien in vergelijking met recepten die verzadigde vetten gebruiken, en de cake hierdoor licht en luchtig wordt, weegt dit niet op tegen de grote hoeveelheid suiker en 'lege' calorieën. Het is een traktatie die men best slechts sporadisch en in kleine porties consumeert.
Energie | 264 kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 38 g |
waarvan suikers | 22 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 0.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept