Chiffon Cake

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze chiffoncake is favoriet op verjaardagen. Serveer met fruit en/of decoreer met botercreme of glazuur.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur 5 min
  • Totaal
    1 uur 35 min
Pinterest
Chiffon Cake
Chiffon cake, bekend om zijn lichte en luchtige textuur, werd uitgevonden in de jaren 1920 door een Californische verzekeringsverkoper die het recept jarenlang geheim hield.

Ingrediënten

Aantal porties:
14

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 165 graden C. Was een 25 cm hoge tulbandvorm in heet zeepsop om ervoor te zorgen dat het vetvrij is. Droog goed af.
  2. Stap 2 Zeef de bloem, suiker, bakpoeder, maïzena en zout in een kom. Herhaal 7 keer, zodat alles goed gemixed is.
  3. Stap 3 Maak een kuiltje en doe de eierdooiers, water, olijfolie, vanille-extract en citroenextract in het kuiltje en ook in die volgorde. Niet kloppen.
  4. Stap 4 Klop nu het overgebleven eiwit en de wijnsteen stijf in een andere grote kom.
  5. Stap 5 Gebruik vervolgens dezelfde garde of mixer en klop het eidooierbeslag tot het glad en licht is.
  6. Stap 6 Giet het mengsel langzaam over de opgeklopte eiwitten. Mix de mengsels voorzichtig met een rubberen spatel. Giet het beslag in de bakvorm.
  7. Stap 7 Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 55 minuten.
  8. Stap 8 Verhoog de temperatuur naar 175 graden C en blijf bakken tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Nog ongeveer 10 tot 15 minuten langer.
  9. Stap 9 Keer de vorm om op een rooster. Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
  10. Stap 10 Versier de cake!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 867 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Calorierijk en suikerrijk

Deze chiffoncake krijgt een gezondheidsscore van 3 op 10. De voornaamste redenen hiervoor zijn het zeer hoge suikergehalte (300 gram voor de hele cake) en het gebruik van geraffineerde witte bloem en maïzena, wat resulteert in een calorierijk dessert met relatief weinig voedingsstoffen. Hoewel het gebruik van olijfolie (rijk aan onverzadigde vetten) en een ruime hoeveelheid eieren (bron van eiwitten) als positief kan worden gezien in vergelijking met recepten die verzadigde vetten gebruiken, en de cake hierdoor licht en luchtig wordt, weegt dit niet op tegen de grote hoeveelheid suiker en 'lege' calorieën. Het is een traktatie die men best slechts sporadisch en in kleine porties consumeert.

Energie 264 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 38 g
waarvan suikers 22 g
Vezels 0 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account