Vegan Indiase Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten

(Nog geen beoordelingen)

Dit kikkererwtencurry recept met zoete aardappel en courgette is gekruid met geurige specerijen voor een heerlijk veganistisch gerecht. Serveer met basmatirijst en naanbrood.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Vegan Indiase Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten
Indiaas eten staat bekend om zijn rijke diversiteit aan smaken en specerijen, variërend van scherpe curries tot zoete desserts, met een breed scala aan vegetarische en vleesgerechten die de culturele en regionale diversiteit van India weerspiegelen.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en gember in de hete olie tot ze zacht zijn. Ongeveer 5 minuten.
  2. Stap 2 Voeg nu de kikkererwten, tomaten, kokosmelk, courgette en zoete aardappel toe. Breng aan de kook. Verlaag het vuur tot laag en laat sudderen tot alles zacht is. Ongeveer 15 minuten.
  3. Stap 3 Breng op smaak met garam masala, komijn, kurkuma, zout en chilivlokken.

Tip

Je kunt gemakkelijk andere groenten toevoegen, zoals paprika, spinazie of champignons.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 310 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 februari 2024

Tip

Je kunt gemakkelijk andere groenten toevoegen, zoals paprika, spinazie of champignons.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 293 kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 5 g
Eiwitten 5 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account