Dit kikkererwtencurry recept met zoete aardappel en courgette is gekruid met geurige specerijen voor een heerlijk veganistisch gerecht. Serveer met basmatirijst en naanbrood.
Je kunt gemakkelijk andere groenten toevoegen, zoals paprika, spinazie of champignons.
Je kunt gemakkelijk andere groenten toevoegen, zoals paprika, spinazie of champignons.
Deze veganistische curry scoort hoog omdat hij boordevol groenten zit (zoete aardappel, courgette, tomaat, ui, knoflook, gember) en peulvruchten (kikkererwten), wat zorgt voor veel vezels, vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van plantaardige eiwitten. Het gebruik van specerijen zoals kurkuma en komijn is ook gunstig. Het enige minpuntje is het gebruik van kokosmelk, wat relatief veel verzadigd vet bevat, en de toegevoegde olijfolie, hoewel dit grotendeels onverzadigd vet is. Over het algemeen een zeer voedzame maaltijd.
Energie | 293 kcal |
---|---|
Vetten | 22 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13 g |
Koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept