Kokos & Pompoen Dhansak Curry

(Nog geen beoordelingen)

Deze snelle en eenvoudige vegetarische curry is perfect voor een gezond doordeweeks diner, met pompoenblokjes, kokosmelk, linzen en spinazie.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    35 min
Kokos & Pompoen Dhansak Curry
Wist je dat dhansak, een Parsee stoofpot uit India, traditioneel wordt gemaakt met linzen, groenten en vlees, waarbij zoete en pittige smaken worden gecombineerd door het gebruik van ananas en een mix van kruiden?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenblokjes erover. Besprenkel met olijfolie en verwarm in de oven tot ze zacht zijn. Ongeveer 20 tot 30 minuten.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een grote pan. Voeg de uien toe aan de hete olie en bak een paar minuten tot ze zacht zijn.
  4. Stap 4 Voeg vervolgens de currypasta, tomatenblokjes en kokosmelk toe, en laat 10 minuten sudderen tot het ingedikt is tot een smaakvolle saus.
  5. Stap 5 Verwarm de naanbroden in een oven of broodrooster.
  6. Stap 6 Voeg de pompoen, linzen en spinazie toe aan de saus. Eventueel kun je naar smaak nog extra kruiden of specerijen toevoegen. Laat nog 2-3 minuten sudderen tot de spinazie geslonken is.
  7. Stap 7 Roer als laatste de kokosyoghurt erdoor. Serveer met de warme naan en een schep extra yoghurt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 248 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 8 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 320 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 7 g
Eiwitten 9 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account