Deze snelle en eenvoudige vegetarische curry is perfect voor een gezond doordeweeks diner, met pompoenblokjes, kokosmelk, linzen en spinazie.
Dit recept scoort goed op het gebied van groenten zoals pompoen, ui, tomaat en spinazie, en levert een mooie hoeveelheid vezels en plantaardige eiwitten dankzij de linzen. De aanwezigheid van kokosmelk en kokosyoghurt draagt bij aan de romigheid, maar verhoogt ook het gehalte aan verzadigd vet. Het geserveerde naanbrood is vaak gemaakt van geraffineerde bloem, wat minder voedzaam is dan een volkoren optie. Desondanks is het een overwegend voedzame maaltijd met ruimte voor kleine aanpassingen voor een nog betere score.
Energie | 320 kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9 g |
Koolhydraten | 29 g |
waarvan suikers | 17 g |
Vezels | 7 g |
Eiwitten | 9 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept