Rode Linzen Curry

5 (1 beoordeling)

Deze rode linzencurry is rijk en vullend. Het is geweldig als hoofdgerecht in plaats van een bijgerecht zoals de meer traditionele Indiase dhal. Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten - dit is een eenvoudig recept om te maken. Dit gerecht is uitstekend te serveren met basmatirijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    50 min
Rode Linzen Curry
Rode linzen, een hoofdbestanddeel in vele culturen, worden al duizenden jaren gegeten en waren een van de eerste landbouwgewassen die in de Nabije Oosten werden verbouwd.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Spoel de linzen schoon met koud water.
  2. Stap 2 Doe de linzen in een pan met genoeg water om ze te bedekken. Breng aan de kook en verlaag het vuur tot middellaag. Dek af en laat sudderen, voeg indien nodig water toe om te zorgen dat ze linzen onder water blijven tot ze gaar zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat vervolgens uitlekken.
  3. Stap 3 Verhit plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak kort. Verlaag het vuur en blijf roeren tot ze gekarameliseerd zijn, ongeveer 20 minuten.
  4. Stap 4 Meng in een kom de curry pasta, kerriepoeder, kurkuma, komijn, chilipoeder, zout, suiker, knoflook en gember. Roer het mengsel vervolgens door de uien. Verhoog het vuur naar hoog en bak al roerend tot de geuren vrijkomen, 1 tot 2 minuten.
  5. Stap 5 Roer de tomatenpuree en linzen erdoor; kook tot het door en door warm is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 350 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 192 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 11 g
Eiwitten 12 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account