Komkommer Raita

(Nog geen beoordelingen)

Je kunt dit recept voor komkommer raita het beste vroeg op de dag maken. Laat vervolgens op smaak komen in de koelkast. Voeg naar smaak meer verse munt toe, maar gebruik geen gedroogde munt, omdat de smaak er totaal niet op lijkt. Je kunt deze koele, verfrissende yoghurtsaus bijvoorbeeld bij een couscous maaltijd serveren.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min
Pinterest
Komkommer Raita
Raita wordt vaak gebruikt om de hitte van pittige gerechten te balanceren dankzij de natuurlijke koelende eigenschappen van yoghurt.

Ingrediënten

Aantal porties:
24

Bereiding

  1. Stap 1 Roer de yoghurt, komkommer, citroensap, munt, suiker en zout door elkaar in een kom. Dek af en zet het minstens 3 uur in de koelkast. Bij voorkeur een hele nacht.

Tip

Wil je zelf Griekse yoghurt maken? Doe dan 625 milliliter magere yoghurt in een zeef die bekleed is met meerdere lagen kaasdoek. Zet de zeef boven een kom, dek het af en zet het een nacht in de koelkast. Gooi het vocht dat in de kom is verzameld weg en volg het recept.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 592 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 januari 2024

Tip

Wil je zelf Griekse yoghurt maken? Doe dan 625 milliliter magere yoghurt in een zeef die bekleed is met meerdere lagen kaasdoek. Zet de zeef boven een kom, dek het af en zet het een nacht in de koelkast. Gooi het vocht dat in de kom is verzameld weg en volg het recept.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 14 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account