Deze gebakken rijst combineert de zoete smaak van sappige verse ananas met knapperige roerbakgroenten en rijst voor een heerlijk kleurrijke maaltijd. Het is snel te bereiden en biedt een mooie balans tussen zoet en hartig.
Als je verse ananas gebruikt kun je hem halveren en de schil bewaren om de rijst in te serveren.
Als je verse ananas gebruikt kun je hem halveren en de schil bewaren om de rijst in te serveren.
Dit recept scoort gemiddeld dankzij de aanwezigheid van diverse groenten zoals wortel, paprika en doperwten, en fruit in de vorm van ananas. Deze ingrediënten leveren belangrijke vezels en vitamines. De score wordt echter naar beneden gehaald door het gebruik van witte rijst in plaats van de voedzamere volkoren variant. Daarnaast is het gerecht erg zout door de combinatie van sojasaus, vissaus, oestersaus én extra toegevoegd zout, zelfs met een zoutarme sojasaus. De toevoeging van suiker is ook een minpunt, aangezien de ananas al voor een natuurlijke zoete smaak zorgt.
Energie | 233 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 43 g |
waarvan suikers | 16 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 8 g |
Zout | 4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept