Om een traditionele Thaise groene curry te maken begin je met het voorbereiden van je ingrediënten. Je hebt nodig: ongeveer 500 gram kippendijen, gesneden in hapklare stukken, 400 ml kokosmelk, 2 eetlepels groene currypasta (afhankelijk van je voorkeur voor pittigheid, kun je meer of minder gebruiken), een handvol Thaise basilicumblaadjes, een paar kaffirlimoenblaadjes, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel palmsuiker, en groenten naar keuze zoals bamboescheuten, paprika of peultjes.
Verhit een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg een deel van de kokosmelk toe en laat het lichtjes sudderen tot het begint te olieën. Voeg de groene currypasta toe en roer goed door zodat de pasta zich mengt met de kokosmelk. Bak dit een paar minuten totdat het aromatisch wordt. Daarna voeg je de kip toe en roerbak deze tot het rondom wit is.
Voeg de rest van de kokosmelk, groenten, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en palmsuiker toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de kip gaar is en de groenten naar wens zijn gekookt. Een paar minuten voor het einde voeg je de Thaise basilicumblaadjes toe.
Proef en pas eventueel de smaak aan met extra vissaus of suiker. Serveer de curry warm met gestoomde jasmijnrijst voor een authentieke ervaring.