Thaise Kip uit de Slowcooker

5 (2 beoordelingen)

Deze Thaise kip uit de slowcooker is een recept dat supermakkelijk te maken is. Begin 's ochtends met dit gerecht, en het is klaar wanneer je thuiskomt. Voeg je favoriete rijst toe. In dit recept zijn kippendijen beter dan borstvlees, dat uitdroogt in de slowcooker. De kracht van de hete salsa neemt af tijdens het koken, dus het gerecht is niet te pittig.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 15 min
Thaise Kip uit de Slowcooker
Wist je dat Thaise kip uit de slowcooker niet alleen heerlijk smaakt, maar ook een geweldige geur verspreidt door je huis terwijl het langzaam gaart?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in de slowcooker de salsa, pindakaas, kokosmelk, limoensap, sojasaus, suiker en gember en meng het goed door elkaar. Leg de kippendijen in de saus, schep de saus over de kip om alles goed te bedekken.
  2. Stap 2 Dek af en kook op lage temperatuur tot de kip mals is en de saus is ingedikt (8 tot 9 uur). Garneer met pinda's en koriander voor het serveren.

Tip

Je kunt gewone kokosmelk gebruiken in plaats van de lichte versie, en gladde pindakaas in plaats van de variant met stukjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2099 keer bekeken
  • 8 keer bewaard
  • 18 maart 2024

Tip

Je kunt gewone kokosmelk gebruiken in plaats van de lichte versie, en gladde pindakaas in plaats van de variant met stukjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 562 kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 4 g
Eiwitten 48 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ada
25 april 2024 om 17:34
Thaise kip uit de slowcooker gemaakt , erg lekker