Massaman curry met Kip & Aardappel

5 (1 beoordeling)

Dit massaman curry recept, op smaak gebracht met tamarinde en kokosmelk, is klaar in minder dan een uur! Serveer met witte rijst.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min
Massaman curry met Kip & Aardappel
Wist je dat massaman curry, een rijke Thaise curry, invloeden combineert uit zowel de Thaise als de Perzische keuken en vaak wordt gekenmerkt door het gebruik van tamarinde, kokosmelk, en een unieke mix van specerijen, waaronder kardemom en kaneel?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de currypasta en gember erdoor bak al roerend voor 2 minuten.
  2. Stap 2 Voeg de kipblokjes toe en bak tot de stukjes aan de buitenkant wit worden. Ongeveer 3 minuten.
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de pindakaas, suiker, vissaus en tamarindepasta toe. Blijf roeren tot alles goed is gemengd.
  4. Stap 4 Voeg de aardappelen en kokosmelk toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager. Dek af en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn en de kipstukjes gaar zijn. Ongeveer 20 minuten.
  5. Stap 5 Voeg limoensap toe en kook nog 5 minuten voor het serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 195 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 690 kcal
Vetten 41 g
waarvan verzadigde vetzuren 22 g
Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 14 g
Vezels 6 g
Eiwitten 38 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account