Pinda Kip Lo Mein

(Nog geen beoordelingen)

Ik ben dol op deze kip lo mein gemaakt met noedels, taugé en champignons, geserveerd in een Thais-geïnspireerde pindasaus. Je kunt naar wens extra groenten toevoegen zoals broccoli, peultjes, etc. Als je een aanzienlijke hoeveelheid toevoegt, moet je mogelijk wat meer saus maken.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min
Pinterest
Pinda Kip Lo Mein
Lo mein, een populair Chinees noedelgerecht, bestaat uit tarwenoedels die worden gemengd met een verscheidenheid aan groenten en soms vlees of zeevruchten, allemaal gegooid in een saus op basis van soja, wat resulteert in een smaakvol, vaak snel en eenvoudig te bereiden gerecht.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Om de saus te maken klop je de sojasaus, pindakaas, 3 eetlepels olijfolie, suiker, azijn en 1 eetlepel sesamolie samen in een kom tot 1 glad geheel. Zet opzij voor later.
  2. Stap 2 Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook. Kook de noedels volgens de instructies. Af en toe roerend, tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Stap 3 Verhit 0,5 eetlepel olijfolie en 1 theelepel sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip, knoflook en gember toe. Bak tot de kip niet meer roze is. Ongeveer 5 tot 10 minuten. Doe de kip in een kom. Laat het vocht in de koekenpan.
  4. Stap 4 Voeg 1 eetlepel olijfolie en 1 theelepel sesamolie toe aan dezelfde koekenpan. Voeg vervolgende de champignons toe en bak tot de geur vrijkomt. Ongeveer 15 tot 30 seconden.
  5. Stap 5 Doe de kip terug in de koekenpan. Voeg de uitgelekte noedels, taugé, bosui en de eerdergemaakte saus toe. Meng de ingrediënten voorzichtig totdat alles met saus is bedekt. Bak tot de saus is verwarmd. Ongeveer 1 minuut. Verwijder van het vuur en garneer met koriander.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 658 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 27 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 463 kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 4 g
Eiwitten 23 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account