Ik ben dol op deze kip lo mein gemaakt met noedels, taugé en champignons, geserveerd in een Thais-geïnspireerde pindasaus. Je kunt naar wens extra groenten toevoegen zoals broccoli, peultjes, etc. Als je een aanzienlijke hoeveelheid toevoegt, moet je mogelijk wat meer saus maken.
Dit gerecht scoort redelijk op gezondheid dankzij de magere kipfilet en de aanwezige groenten zoals taugé en champignons. De score wordt echter gedrukt door de hoeveelheid toegevoegde suiker en olie in de saus, het hoge zoutgehalte door de sojasaus, en het gebruik van witte noedels. Door meer groenten toe te voegen, de suiker en olie te verminderen en te kiezen voor volkoren noedels kan dit gerecht een stuk gezonder worden.
Energie | 463 kcal |
---|---|
Vetten | 29 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 30 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 23 g |
Zout | 2.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept