Heerlijke stukjes teriyaki varkenshaas met ananas uit de Slowcooker

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een heerlijke mix van zoet en hartig met deze malse teriyaki varkenshaas die perfect is gegaard in de slowcooker. De sappige stukjes ananas voegen een tropische twist toe terwijl de rijke teriyakisaus zorgt voor een onweerstaanbare smaakexplosie. Dit eenvoudige gerecht is ideaal voor drukke dagen: weinig voorbereiding, maar toch een heerlijk resultaat.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Pan
  • Slowcooker
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een grote pan met olie op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Bak het varkensvlees ongeveer 8 minuten tot het aan beide kanten bruin is. Breng het vervolgens over naar de slowcooker.
  3. Stap 3 Meng de ananas, teriyakisaus, honing en gember in een grote kom, roer goed door en giet het over het varkensvlees.
  4. Stap 4 Dek af de slowcooker af en kook op laag gedurende 6 tot 7 uur of op hoog gedurende 3 tot 4 uur.
  5. Stap 5 Haal het varkensvlees uit de slowcooker en leg het op een grote snijplank. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat het 15 minuten rusten voordat je het in stukjes snijdt.
  6. Stap 6 Doe de deksel weer op de slowcooker en kook op hoog gedurende 10 tot 15 minuten totdat de saus dikker is geworden.
  7. Stap 7 Serveer het gesneden varkensvlees met de ananas en de saus.

Tip

Lekker met rijst en bosuitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 869 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

Lekker met rijst en bosuitjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 207 kcal
Vetten 4.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 13.9 g
waarvan suikers 13.1 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 27 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account