Ananassalsa

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze ananassalsa is een verfrissende en smaakvolle twist op de traditionele tomatensalsa. Perfect om je gerechten een tropische draai te geven. Ook erg lekker als dip met tortillachips. De combinatie van zoete ananas, pittige jalapeño en verfrissende munt maakt het een veelzijdig recept.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Middelgrote kom

Bereiding

  1. Stap 1 Combineer in een middelgrote kom de ananas, ui, jalapeño, citroensap, limoensap en limoenrasp, peper en zout toe. Roer om te mengen.
    1. ananas 1 stuk
    2. rode ui 1 stuk
    3. groene jalapeño peper 1 stuk
    4. citroensap 4 eetlepels
    5. limoen 1 stuk
    6. peper
    7. zeezout
  2. Stap 2 Laat het mengsel minstens 15 minuten tot een uur op kamertemperatuur of in de koelkast staan.
  3. Stap 3 Roer de munt er vlak voor het serveren doorheen.
    1. muntblaadjes
  4. Stap 4 Je kunt de ananassalsa in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Het blijft 3-4 dagen goed.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 105 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 december 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 85 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 16 g
Vezels 3 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account