Ajam Nanas met kleurrijke groente

(Nog geen beoordelingen)

Kippendijen en groente even voorgegaard en vervolgens in een heerlijke saus gaar gestoofd. Wat ananas erbij en gegarneerd met wat bosui, dat is genieten van een fijn Aziatisch gerecht, dat heel eenvoudig te maken is.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. VOOR DE SAUS
  2. EN VERDER

Benodigdheden

  • Rasp
  • Hapjespan met deksel
  • Snijplank
  • Mes
  • Kommetje

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de maizena met peper naar smaak en een snufje zout door de kip. Zorg ervoor, dat de alle blokjes een dun laagje maizena bevatten.
  2. Stap 2 Verwarm wat olie in een pan en bak de blokjes kip in porties bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Stap 3 Fruit de ui, geblancheerde peen en de paprika enkele minuten in het overgebleven vet. (Of voeg olie toe indien nodig)
  4. Stap 4 Haal uit de pan en voeg bij de kip.
  5. Stap 5 Roer alles voor de saus door elkaar en proef. Voeg eventueel naar eigen smaak nog wat toe.
  6. Stap 6 Voeg wat olie aan de pan toe en bak de tomatenpuree even. Giet er de saus bij en breng aan de kook.
  7. Stap 7 Voeg kip en groente toe, roer alles even door en leg het deksel op de pan. Laat op een laag vuurtje 20 minuten zachtjes sudderen.
  8. Stap 8 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving gaar.
  9. Stap 9 Voeg na 20 minuten de ananas toe en verwarm mee.
  10. Stap 10 Serveer de ajam nanas op de rijst en garneer met bosui.

Tip

Het lekkerste is verse ananas, maar dan heb je weinig sap. Ik heb daarom een halve ananas gebruikt en het sap van een klein blikje op eigen sap.

De rest van de ananas gaat in een fruitsalade als toetje.

Is wat weinig groente voor 4 personen. Serveer eventueel met wat peultjes of sperzieboontjes of zoetzure komkommer.

Saus te dun? Voeg dan een maizenapapje toe, voordat je de ananas gaat toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 89 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 november 2024

Tip

Het lekkerste is verse ananas, maar dan heb je weinig sap. Ik heb daarom een halve ananas gebruikt en het sap van een klein blikje op eigen sap.

De rest van de ananas gaat in een fruitsalade als toetje.

Is wat weinig groente voor 4 personen. Serveer eventueel met wat peultjes of sperzieboontjes of zoetzure komkommer.

Saus te dun? Voeg dan een maizenapapje toe, voordat je de ananas gaat toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 805 kcal
Vetten 35.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.6 g
Koolhydraten 103.4 g
waarvan suikers 34.5 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 19.2 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account