Oven broodje Hawaï

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit kleurrijk, smakelijk broodje staat in no time op tafel. Is goed vullend, zeker met een kom groentesoep of een kom cup a soup vooraf. Gemakkelijk te maken en erg lekker. Dít lust iedereen!

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    12 min
  • Totaal
    19 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Kommetje
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Roer 100 gram crème fraîche met een vork goed los en roer er 60 gram kaas voor oven gratin doorheen, breng op smaak met gemalen zwarte of 4 seizoenen peper.
    1. crème fraîche 100 g
    2. geraspte kaas 60 g
    3. peper
  2. Stap 2 Besmeer de 4 halve broodjes met dit mengsel.
    1. afbakbroodje 2 st
  3. Stap 3 Beleg de broodjes met de ham, paprika, sjalot en ananas stukjes.
    1. gerookte achterham (vleeswaar) 2 plakken
    2. paprika 2 st
    3. banaansjalot 1 st
    4. ananas 1 blikje
  4. Stap 4 Strooi er de resterende 40 gram kaas overheen en zet de broodjes 10-12 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
    1. geraspte kaas 40 g
  5. Stap 5 Bestrooi de broodjes met wat vers geknipte bladpeterselie of bieslook en smullen maar.
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Liever vegetarisch dan kun je de ham ook weglaten en een extra plakje kaas gebruiken.

Lekker met een cup a soup vooraf voor wat meer groente.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 188 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 8 februari 2025

Tip

Liever vegetarisch dan kun je de ham ook weglaten en een extra plakje kaas gebruiken.

Lekker met een cup a soup vooraf voor wat meer groente.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 652 kcal
Vetten 40.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 22.9 g
Koolhydraten 48.8 g
waarvan suikers 19.6 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 24.2 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account