Pindakip met noedels en groenten - Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze kip met pinda uit de slowcooker combineert de heerlijke smaken van pindakaas, salsa en sambal. Met malse kip en kleurrijke groenten in een romige saus is dit gerecht perfect voor een eenvoudig diner.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Garnering

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Koekenpan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is. Ongeveer 3 minuten.
    1. olie 1 tl
    2. ui 1 st
  2. Stap 2 Leg de ui toe op de bodem van de slowcooker (6 liter). Leg de kip erbovenop.
    1. kipfilet 500 g
  3. Stap 3 Meng in een kom de salsa, pindakaas, bouillon, sojasaus, suiker, limoensap en sambal. Giet over de kip.
    1. salsa 200 ml
    2. pindakaas 60 g
    3. kippenbouillon 60 ml
    4. sojasaus 3 el
    5. basterdsuiker 3 el
    6. limoensap 1 el
    7. sambal oelek 2 tl
  4. Stap 4 Leg de gesneden wortel en paprika erbovenop. Dek af en kook op lage stand gedurende 3,5 tot 4 uur of op hoge stand gedurende 2 tot 3 uur, totdat de kip gaar is.
    1. wortel 50 g
    2. paprika 1 st
  5. Stap 5 Doe de kipfilet in een kom en trek met twee vorken uit elkaar.
  6. Stap 6 Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater.
    1. linguine 225 g
  7. Stap 7 Voeg de linguine en gescheurde kip met eventueel vrijgekomen sappen weer toe aan de slowcooker. Roer goed door en voeg wat pastawater toe indien nodig.
  8. Stap 8 Dek af en laat de pasta 2 tot 3 minuten rusten in de slowcooker om de saus in te dikken voor het serveren.
  9. Stap 9 Garneer met koriander, bosui en gehakte pinda's.
    1. koriander
    2. bosui
    3. pinda's
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar restjes tot vier dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast . Opwarmen kan in de magnetron.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1001 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 februari 2025

Tip

Bewaar restjes tot vier dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast . Opwarmen kan in de magnetron.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 522 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 63 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 5 g
Eiwitten 38 g
Zout 3.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account