Slowcooker Thaise rode curry met kip en groenten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze Thaise rode curry met kip en groenten wordt eenvoudig bereid in de slowcooker en zit boordevol smaak dankzij de rode currypasta, gember en knoflook. Het resultaat is een mals en smaakvol gerecht.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    5 uur 30 min
  • Totaal
    5 uur 50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een slowcooker de blokjes kip, paprika, ui, peper, zout, knoflook, gember, kokos aminos, vissaus, bouillon, rode currypasta en limoenrasp. Roer goed door.
  2. Stap 2 Dek af en kook op laag gedurende 4 tot 6 uur, of tot de kip gaar en mals is.
  3. Stap 3 klop in een kleine kom de kokosmelk en tapiocameel samen tot een glad mengsel.
  4. Stap 4 Giet het mengsel al roerend langzaam in de slowcooker. Roer goed door.
  5. Stap 5 Voeg vervolgens ook de sperziebonen toe aan de slowcooker. Dek af en kook op laag tot de saus dikker wordt en de bonen gaar zijn. Ongeveer 20 tot 30 minuten.
  6. Stap 6 Roer de koriander en Thaise basilicum erdoor.
  7. Stap 7 Serveer met rijst en een limoenpartje.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik maïzena als vervanging voor arrowroot of tapiocameel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 964 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 december 2024

Tip

Gebruik maïzena als vervanging voor arrowroot of tapiocameel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 480 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 5 g
Eiwitten 53 g
Zout 3.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account