Onweerstaanbare Mexicaanse kippensoep uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze Mexicaanse kippensoep is een heerlijk en gemakkelijk recept dat de smaken van quesadilla's nabootst in een hartige, stevige soep. Het is ideaal voor drukke dagen wanneer je 's ochtends de ingrediënten in de slowcooker doet en 's avonds terugkomt en er een smaakvolle maaltijd klaar staat.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8
  1. Kruiden
  2. Toppings

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan en bak de ui, paprika en knoflook 5 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Stap 2 Voeg een scheutje kippenbouillon toe, breng aan de kook en giet alles in de slowcooker.
  3. Stap 3 Voeg de resterende kippenbouillon, kruiden, maïs, bonen en tomaat toe.
  4. Stap 4 Roer goed door elkaar en voeg de kipfilet toe en druk deze onder het oppervlak.
  5. Stap 5 Kook op LAAG gedurende 6 tot 8 uur.
  6. Stap 6 Haal de kip eruit. Scheur deze met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de slowcooker. Goed roeren. Controleer of er extra peper of zout nodig is.
  7. Stap 7 Schep de soep in kommen en serveer met toppings naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar de soep maximaal 5 dagen in de koelkast of vries tot 3 maanden in.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 977 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Bewaar de soep maximaal 5 dagen in de koelkast of vries tot 3 maanden in.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 352 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 11 g
Eiwitten 28 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account