Mango Burrito Bowls met Knapperige Tofu en Pindasaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze zonnige mango bowls geven een Thais tintje aan je favoriete burrito bowl. Ze zijn verfrissend en stevig, zoet en hartig, en hopelijk een nieuwe favoriete avondmaaltijd.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Tofu en rijst
  2. Pindasaus
  3. Mangosalsa en kool

Benodigdheden

  • Oven
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een grote bakplaat met bakpapier om te voorkomen dat de tofu blijft plakken.
  2. Stap 2 Bereid de tofu voor door deze te laten uitlekken en met je handen voorzichtig wat water eruit te persen. Snijd de tofu in de lengte in drieën zodat je drie gelijke plakken hebt.
  3. Stap 3 Plaats de plakken op elkaar en snijd ze in de lengte door om drie gelijke kolommen te maken. Snijd vervolgens dwars om vijf gelijke rijen te maken.
  4. Stap 4 Bekleed een snijplank met een pluisvrije theedoek of keukenpapier. Verdeel de tofu gelijkmatig over de doek, vouw de doek over de tofu blokjes en plaats iets zwaars erop om te helpen met het uitlekken. Laat de tofu ten minste 10 minuten rusten (het liefst 30 minuten, als je de tijd hebt). Tofu uitlekken
  5. Stap 5 Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  6. Stap 6 Giet het resterende kookwater af en doe de rijst terug in de pan. Dek de pan af en laat de rijst 10 minuten rusten. Roer het daarna los met een vork en zet apart.
  7. Stap 7 Plaats de uitgelekte tofu op de beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en tamari. Meng het door elkaar om alles te bedekken. Bestrooi de tofu met de maïzena en hussel de tofu totdat het gelijkmatig bedekt is. Bereide tofu
  8. Stap 8 Leg de tofu in een gelijkmatige laag op de bakplaat. Bak 25 tot 30 minuten. Halverwege even omdraaien. Bak tot de tofu aan de randen diep goudbruin is. Zet apart. Gebakken tofu
  9. Stap 9 Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten in een kom door elkaar te kloppen. Proef, en als het te sterk is voeg je nog een theelepel honing toe om de smaak wat milder te maken. Zet apart. Pindasaus
  10. Stap 10 Meng in een kom de blokjes mango, paprika, bosuitjes, koriander, jalapeño, limoensap en zout. Roer door elkaar en zet apart. Mango salsa
  11. Stap 11 Om je bowls samen te stellen begin je met een grote schep gekookte rijst. Top het af met een handvol gesneden kool, dan een grote schep mango salsa, een handvol gebakken tofu, een royale scheut pindasaus en een kleine hoeveelheid gehakte pinda's.
  12. Stap 12 Restje kunnen tot 4 dagen afgedekt in de koelkast worden bewaard.

Tip

Gebruik glutenvrije tamari in plaats van sojasaus voor een glutenvrije versie.

Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om het gerecht veganistisch te maken.

Als je geen goede mango's kunt vinden kun je gebruik maken van verse ananasblokjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 92 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 september 2024

Tip

Gebruik glutenvrije tamari in plaats van sojasaus voor een glutenvrije versie.

Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om het gerecht veganistisch te maken.

Als je geen goede mango's kunt vinden kun je gebruik maken van verse ananasblokjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 678 kcal
Vetten 23.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 90.1 g
waarvan suikers 33.6 g
Vezels 10.9 g
Eiwitten 26.8 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account