Deze zonnige mango bowls geven een Thais tintje aan je favoriete burrito bowl. Ze zijn verfrissend en stevig, zoet en hartig, en hopelijk een nieuwe favoriete avondmaaltijd.
Gebruik glutenvrije tamari in plaats van sojasaus voor een glutenvrije versie.
Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om het gerecht veganistisch te maken.
Als je geen goede mango's kunt vinden kun je gebruik maken van verse ananasblokjes.
Gebruik glutenvrije tamari in plaats van sojasaus voor een glutenvrije versie.
Gebruik ahornsiroop in plaats van honing om het gerecht veganistisch te maken.
Als je geen goede mango's kunt vinden kun je gebruik maken van verse ananasblokjes.
Dit gerecht is een kleurrijke en voedzame keuze! Het zit vol vezels dankzij de zilvervliesrijst en de overvloed aan verse groenten en fruit zoals mango, paprika en rode kool. De tofu zorgt voor een goede portie plantaardige eiwitten. De pindasaus is lekker en levert gezonde vetten, maar let een beetje op de hoeveelheid vanwege de calorieën. Wees ook bewust van het zout door de sojasaus (zelfs de zoutarme versie) en eventueel extra zout, en de suiker uit honing of ahornsiroop in de saus. Ondanks deze aandachtspuntjes is het een heerlijke, voedzame maaltijd!
Energie | 678 kcal |
---|---|
Vetten | 23.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.5 g |
Koolhydraten | 90.1 g |
waarvan suikers | 33.6 g |
Vezels | 10.9 g |
Eiwitten | 26.8 g |
Zout | 1.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept