Gekarameliseerde walnoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gekarameliseerde walnoten zijn een onweerstaanbare combinatie van zoet en knapperig. Ze zijn de perfecte topping voor salades, desserts of gewoon als snack tussendoor. Met een paar ingrediënten tover je deze walnoten om tot een luxe traktatie die je gerechten net dat beetje extra geeft.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
16

Benodigdheden

  • Middelgrote pan
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een middelgrote pan water aan de kook. Voeg de walnoten toe en kook ze 5 minuten om de bittere smaak van de schil te verwijderen.
    1. walnoten 500 g
  2. Stap 2 Spoel de noten af met koud water, laat goed uitlekken, en spreid ze uit op een met keukenpapier beklede bak om te drogen.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Stap 4 Meng in een kleine kom de suiker, kaneel en zout. Zet opzij.
    1. lichte basterdsuiker 200 g
    2. gemalen kaneel 1 tl
    3. zout 1 tl
  5. Stap 5 Klop in een grote kom het water met het eiwit tot het luchtig en licht is.
    1. water 1 el
    2. ei 1 st
  6. Stap 6 Voeg de walnoten toe en roer om ze te bedekken.
  7. Stap 7 Strooi het suiker-mengsel over de walnoten. Meng goed en spreid gelijkmatig uit op de voorbereide bakplaat.
  8. Stap 8 Bak de walnoten 40-50 minuten en hussel af en toe. Bak totdat de walnoten geroosterd zijn en de suiker is gekarameliseerd.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar de walnoten voor 1 tot 2 weken in een afgesloten verpakking bij kamertemperatuur. Ze blijven een maand goed in de koelkast. Vries ze tot twee maanden in.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 95 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 9 januari 2025

Tip

Bewaar de walnoten voor 1 tot 2 weken in een afgesloten verpakking bij kamertemperatuur. Ze blijven een maand goed in de koelkast. Vries ze tot twee maanden in.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 239 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 14 g
Vezels 2 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account