Stamppot rauwe witlof met gebakken spekreepjes, hardgekookt ei en balsamico

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Te weinig witlof om gekookt te eten dus dan maar gekozen voor een stamppot. Lekker fris door de toegevoegde balsamico.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    11 min
  • Totaal
    31 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gekookt aardappel goed droog stomen. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche, mosterd en mayonaise.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan. Bak ondertussen de spekreepjes hierin lichtbruin. Bak de sjalotjes even mee. Blus dit af met de balsamicoazijn. Laat een beetje inkoken.
  3. Stap 3 Meng de spekreepjes met het vocht en de reepjes witlof door de gestampte aardappelen. Verwarm de stamppot en maak nog op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4 Meng op het laatste de eieren door de stamppot en garneer met peterselie. en eventueel nog een partje ei.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De witlof moet niet te grof gesneden zijn. Ik heb in plaats van apart de mayonaise en mosterd kant en klare mosterdmayonaise gebruikt.

Wat stukjes appel door de stamppot smaakt ook erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 750 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 juli 2024

Tip

De witlof moet niet te grof gesneden zijn. Ik heb in plaats van apart de mayonaise en mosterd kant en klare mosterdmayonaise gebruikt.

Wat stukjes appel door de stamppot smaakt ook erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1018 kcal
Vetten 70.55 g
waarvan verzadigde vetzuren 27.17 g
Koolhydraten 62.2 g
waarvan suikers 10.15 g
Vezels 11.62 g
Eiwitten 40.32 g
Zout 4.85 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account