Witlof met kipdijfilet, spekjes en roomkaas uit de Slow-cooker

(Nog geen beoordelingen)

Recept gekregen van een oud collega gemaakt in de Slow-cooker en is een echte hit. Wel mega vullend maar super lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    4 uur 30 min
  • Totaal
    4 uur 40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Glazen schaal
  • Slow-cooker

Bereiding

  1. Stap 1 Snij de witlof doormidden, haal de pit eruit en snij het klontje eraf en snij de rest dan in grove stukken.
  2. Stap 2 Doe de gesneden witlof de spekjes en krieltjes te samen in de Slow-cooker en roer door.
  3. Stap 3 Maak in een kom een papje van de crème fraîche, kruidenkaas, kerriepoeder, en de mosterd. Verkruimel het bouillonblokje hier bij door. En roer door. Snij de lente ui in kleine ringen en voeg deze ook toe en maak de kipdijfilet schoon en snij deze in blokjes roer deze door het papje.
  4. Stap 4 Voeg het papje met de saus en kipfilet ed. Toe aan de Slow-cooker en roer alles goed door elkaar.
  5. Stap 5 Maak de rand schoon om aanbranden te voorkomen en strooi dan de geraspte kaas eroverheen.
  6. Stap 6 Zet dan de Slow-cooker aan op low voor 4,5 uur.

Tip

Mocht het op het einde iets te dun zijn voeg dan wat allesbinder of maisena toe om hem aan te dikken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 91 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 november 2024

Tip

Mocht het op het einde iets te dun zijn voeg dan wat allesbinder of maisena toe om hem aan te dikken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1347 kcal
Vetten 71.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 32.9 g
Koolhydraten 67.5 g
waarvan suikers 5.4 g
Vezels 20 g
Eiwitten 101.2 g
Zout 7.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 november 2024 om 19:56
Heb dit meegenomen. Dankjewel!