Ierse Colcannon Stamppot: Aardappelpuree met Witte Kool

(Nog geen beoordelingen)

Dit is niet de traditionele colcannon, een Ierse stamppot van aardappelen en kool. Deze variant is gekruid en er is een unieke draai aan gegeven. Fantatische comfort food. Goedkoop en gemakkelijk te maken. Om het af te maken kun je het garneren met kaas. Ik serveer het als hoofdgerecht.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    1 uur 5 min
Colcannon Stamppot
Colcannon is een traditioneel Iers gerecht dat bestaat uit aardappelpuree gemengd met kool of boerenkool en vaak verrijkt met lente-uitjes en boter.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de aardappelen in een grote pan en vul met water. Voeg wat zout toe. Breng aan de kook en laat koken tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet de aardappelen af en doe doe ze in een grote kom.
  2. Stap 2 Voeg de melk, mayonaise en boter toe aan de aardappelen. Stamp met een aardappelstamper tot een glad geheel.
  3. Stap 3 Bak de bacon in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het vet vrijkomt. Ongeveer 3 tot 5 minuten.
  4. Stap 4 Roer de ui, knoflook en cayennepeper door de bacon en fruit al roerend aan, ongeveer 5 minuten.
  5. Stap 5 Roer de witte kool en het water door het uienmengsel tot de kool zacht is, ongeveer 5 minuutjes. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Stap 6 Meng het koolmengsel door de gestampte aardappelen.
  7. Stap 7 Bak de stukjes ham in dezelfde koekenpan die gebruikt is voor de witte kool tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 3 tot 5 minuten.
  8. Stap 8 Mix de gebakken ham door het mengsel van gestampte aardappelen en witte kool tot alles goed gemengd is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 399 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 343 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 36 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 6 g
Eiwitten 13 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account