Tja, de metereologische zomer is wel op 1 juni begonnen, maar helaas moeten we nog even wachten op echte zomerse temperaturen. Dit eenvoudige en snelle gerecht brengt hopelijk het zonnetje in huis.
Wees zuinig met zout, er zit al genoeg zout in de spekjes.
Neem i.p.v water een eetlepel van het afgegoten vocht van de snijboontjes. Dit heeft meer smaak. En maak er eventueel je puree extra smeuïg mee.
Hou je niet van witlof? Neem gewoon meer boontjes.
Wees zuinig met zout, er zit al genoeg zout in de spekjes.
Neem i.p.v water een eetlepel van het afgegoten vocht van de snijboontjes. Dit heeft meer smaak. En maak er eventueel je puree extra smeuïg mee.
Hou je niet van witlof? Neem gewoon meer boontjes.
Dit zomerstamppotje scoort een 6. Het bevat een goede portie groenten zoals witlof en snijbonen, wat zorgt voor vitamines en vezels. Echter, de magere spekblokjes zijn bewerkt vlees en verhogen, samen met de crème fraîche, het gehalte aan zout en verzadigd vet. De honing voegt ook wat suiker toe. Het is een gerecht met gezonde elementen, maar de spekjes en room maken het minder geschikt als dagelijkse keuze voor wie optimaal gezond wil eten.
Energie | 482 kcal |
---|---|
Vetten | 17.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.4 g |
Koolhydraten | 59.4 g |
waarvan suikers | 12.9 g |
Vezels | 9.1 g |
Eiwitten | 24.3 g |
Zout | 1.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept