Zomerstamppotje met witlof, snijbonen, tomaatjes en spek

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tja, de metereologische zomer is wel op 1 juni begonnen, maar helaas moeten we nog even wachten op echte zomerse temperaturen. Dit eenvoudige en snelle gerecht brengt hopelijk het zonnetje in huis.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pannen
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Pureestamper

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen eventueel met een snufje zout gaar.
  2. Stap 2 Kook ondertussen ook de gesnipperde snijbonen met een snufje zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af, vang het kookvocht op en hou de boontjes warm.
  3. Stap 3 Halveer de witlof, verwijder de onderkant en de kern en snij in dunne reepjes.
  4. Stap 4 Verwarm 1 el olie in een pan en fruit de uitjes enkele minuten. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg 1 el water of groentenat en honing of agavesiroop toe en roer alles door elkaar.
  5. Stap 5 Stamp de afgegoten aardappelen met de crème fraîche en wat groentenat tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en ( eventueel zout). Roer er de snijboontjes en het witlof door.
  6. Stap 6 Verdeel er de spekjes en jus over en garneer met de gehalveerde kerstomaatjes. Serveer dit zomers stamppotje liefst op voorverwarmde borden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wees zuinig met zout, er zit al genoeg zout in de spekjes.

Neem i.p.v water een eetlepel van het afgegoten vocht van de snijboontjes. Dit heeft meer smaak. En maak er eventueel je puree extra smeuïg mee.

Hou je niet van witlof? Neem gewoon meer boontjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1284 keer bekeken
  • 9 keer bewaard
  • 3 juni 2024

Tip

Wees zuinig met zout, er zit al genoeg zout in de spekjes.

Neem i.p.v water een eetlepel van het afgegoten vocht van de snijboontjes. Dit heeft meer smaak. En maak er eventueel je puree extra smeuïg mee.

Hou je niet van witlof? Neem gewoon meer boontjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 482 kcal
Vetten 17.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.4 g
Koolhydraten 59.4 g
waarvan suikers 12.9 g
Vezels 9.1 g
Eiwitten 24.3 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account