Gegratineerde stamppot rauwe witlof met ei en champignons

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een vegetarische stamppot rauwe witlof met hard gekookte eieren, kaas en gebakken champignons, gegratineerd in de oven.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Aardappelstamper
  • Pan
  • Vergiet
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de kookplaat, zodat de aardappelen goed droog zijn.
    1. kruimige aardappelen 750 g
    2. water
    3. zout
  3. Stap 3 Stamp de aardappelen fijn met de roomkaas met kruiden.
    1. roomkaas kruiden 75 g
  4. Stap 4 Meng de fijngesneden witlof, de stukjes eieren en de geraspte kaas door de gestampte aardappelen.
    1. witlof 500 g
    2. ei 3 st
    3. geraspte belegen kaas 50 g
  5. Stap 5 Maak de stamppot op smaak met de balsamicoazijn, peper, zout en wat nootmuskaat. Doe de stamppot over in een ovenschaal.
    1. balsamicoazijn 1 el
    2. peper
    3. zout
    4. nootmuskaat
  6. Stap 6 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons met de sjalot-snippers bruin. Maak dit op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. champignons 250 g
    3. sjalot 2 st
    4. paprikapoeder 2 tl
    5. peper
    6. zout
  7. Stap 7 Verdeel de gebakken champignons over de stamppot witlof in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover.
    1. geraspte belegen kaas 75 g
  8. Stap 8 Zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Roomkaas (light) kun je in plaats van de kruidenkaas gebruiken.

Je kunt de gebakken champignons ook door de stamppot mengen.

Ook lekker met fijn gesneden andijvie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 40 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 februari 2025

Tip

Roomkaas (light) kun je in plaats van de kruidenkaas gebruiken.

Je kunt de gebakken champignons ook door de stamppot mengen.

Ook lekker met fijn gesneden andijvie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 513 kcal
Vetten 20.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.5 g
Koolhydraten 54.4 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 12.5 g
Eiwitten 29.3 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account