Een vegetarische stamppot rauwe witlof met hard gekookte eieren, kaas en gebakken champignons, gegratineerd in de oven.
Roomkaas (light) kun je in plaats van de kruidenkaas gebruiken.
Je kunt de gebakken champignons ook door de stamppot mengen.
Ook lekker met fijn gesneden andijvie.
Roomkaas (light) kun je in plaats van de kruidenkaas gebruiken.
Je kunt de gebakken champignons ook door de stamppot mengen.
Ook lekker met fijn gesneden andijvie.
Deze stamppot is een goede bron van groenten dankzij de ruime hoeveelheid witlof en champignons, wat bijdraagt aan je dagelijkse inname van vezels en vitamines. De eieren leveren waardevolle eiwitten. Echter, het gerecht is ook calorierijk en bevat veel verzadigd vet en zout door het gebruik van zowel kruidenroomkaas als een flinke portie belegen kaas voor het gratineren. Het is een smakelijke en vullende maaltijd, maar door het hoge kaasgehalte is het minder geschikt voor dagelijks gebruik. De tip om voor een light roomkaas te kiezen is een goede manier om het gerecht iets lichter te maken.
Energie | 513 kcal |
---|---|
Vetten | 20.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.5 g |
Koolhydraten | 54.4 g |
waarvan suikers | 8.2 g |
Vezels | 12.5 g |
Eiwitten | 29.3 g |
Zout | 1.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept