De cantharellen zijn er weer dus direct kopen en gebruiken. IJsbergsla die nodig gebruikt moest worden. Ik had al een keer een stamppot van ijsbergsla gemaakt die in de smaak was gevallen. Nu dus weer gemaakt met de cantharellen en spek. Een aanrader,
De stamppot kan niet worden ingevroren. De stamppot smaakt het lekkerst als hij gelijk gegeten wordt.
Zonder spek, maar met de cantharellen door de stamppot heb je ook een heerlijke vegetarische maaltijd.
In plaats van cantharellen kunnen ook andere paddenstoelen.
De stamppot kan niet worden ingevroren. De stamppot smaakt het lekkerst als hij gelijk gegeten wordt.
Zonder spek, maar met de cantharellen door de stamppot heb je ook een heerlijke vegetarische maaltijd.
In plaats van cantharellen kunnen ook andere paddenstoelen.
Deze stamppot scoort redelijk dankzij de variatie aan groenten zoals ijsbergsla, prei en cantharellen. De aanwezigheid van roomkaas en spekjes, zelfs magere, levert echter een flinke portie verzadigd vet en zout, wat de score iets naar beneden haalt. De aardappelbasis is voedzaam, maar de combinatie met deze vettere en zoutere ingrediënten maakt dat er gezondere stamppotvarianten denkbaar zijn.
Energie | 557 kcal |
---|---|
Vetten | 26.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.2 g |
Koolhydraten | 60.6 g |
waarvan suikers | 9.3 g |
Vezels | 11.3 g |
Eiwitten | 22 g |
Zout | 2.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept