Zomerse stamppot van ijsbergsla met gebakken cantharellen en spekreepjes

(Nog geen beoordelingen)

De cantharellen zijn er weer dus direct kopen en gebruiken. IJsbergsla die nodig gebruikt moest worden. Ik had al een keer een stamppot van ijsbergsla gemaakt die in de smaak was gevallen. Nu dus weer gemaakt met de cantharellen en spek. Een aanrader,

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Zomerse stamppot van ijsbergsla met gebakken cantharellen en spekreepjes

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Pan
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Zet de aardappels als ze gaar zijn nog even terug op de warmtebron en laat ze goed droog stomen.
  2. Stap 2 Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn met de roomkaas en de mosterd.
  3. Stap 3 Bak de spekreepjes in een droge koekenpan lichtbruin. Voeg de prei-reepjes eraan toe en bak deze een paar minuten mee.
  4. Stap 4 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de cantharellen tot het vocht is verdwenen en de cantharellen licht gebakken zijn. Maak op smaak met peper, zout en tijm.
  5. Stap 5 Meng spek, lente-uitjes en prei door de gestampte aardappelen.
  6. Stap 6 Meng op het laatst beetje bij beetje de reepjes ijsbergsla door de aardappelen. Is de stamppot te dik, voeg dan een scheutje melk eraan toe.
  7. Stap 7 Verdeel de cantharellen over de stamppot.

Tip

De stamppot kan niet worden ingevroren. De stamppot smaakt het lekkerst als hij gelijk gegeten wordt.

Zonder spek, maar met de cantharellen door de stamppot heb je ook een heerlijke vegetarische maaltijd.

In plaats van cantharellen kunnen ook andere paddenstoelen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 159 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 juni 2024

Tip

De stamppot kan niet worden ingevroren. De stamppot smaakt het lekkerst als hij gelijk gegeten wordt.

Zonder spek, maar met de cantharellen door de stamppot heb je ook een heerlijke vegetarische maaltijd.

In plaats van cantharellen kunnen ook andere paddenstoelen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 557 kcal
Vetten 26.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.2 g
Koolhydraten 60.6 g
waarvan suikers 9.3 g
Vezels 11.3 g
Eiwitten 22 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account