Al eens eerder maakte ik een stamppotje met witlof: namelijk "Zomerstamppotje met witlof, snijbonen, tomaatjes en spek". Dit stamppotje krijgt een heerlijke smaak door de zoutige, grove baconreepjes, de milde smaak van de witlof en het frisse van een Elstar appeltje. Zó gemaakt en erg lekker.
Je kunt er voor kiezen om nog zout aan de stamppot toe te voegen, maar bacon heeft genoeg smaak en de kaas is ook zoutig.
Je kunt de appel eventueel ook schillen.
Gebruik een ui in plaats van sjalot.
Voeg wat warme melk toe, als je puree wat te droog is.
Je kunt er voor kiezen om nog zout aan de stamppot toe te voegen, maar bacon heeft genoeg smaak en de kaas is ook zoutig.
Je kunt de appel eventueel ook schillen.
Gebruik een ui in plaats van sjalot.
Voeg wat warme melk toe, als je puree wat te droog is.
Dit stamppotje scoort een 5. Hoewel het een goede portie groenten (witlof) en fruit (appel) bevat, wat positief is voor de inname van vitamines en vezels, drukt de grote hoeveelheid bacon (150 gram voor twee personen) de score. Bacon, samen met de kaas en roomboter, levert namelijk veel verzadigd vet en zout. Dit maakt het een calorierijk gerecht dat het best met mate gegeten kan worden, vooral als je let op je vet- en zoutinname.
Energie | 805 kcal |
---|---|
Vetten | 52.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 21 g |
Koolhydraten | 55.1 g |
waarvan suikers | 14 g |
Vezels | 12.1 g |
Eiwitten | 31.2 g |
Zout | 3.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept