Voorgerecht van groene asperges met Parmaham en geitenkaas met vijgenjam

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een snel gemaakt voorgerecht De groene asperges met Parmaham zijn kort gebakken en afgeblust met witte wijn. Op de geitenkaas ligt wat vijgenjam (vinden wij een erg lekkere combinatie).

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Rol de asperges in een halve plak Parmaham. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperge op een niet te hoge warmtebron beetgaar (plm. 10 minuten). Blus af met de witte wijn. Laat de asperge nog even mee sudderen. Haal ze uit de pan en laat het vocht gedeeltelijk inkoken.
  2. Stap 2 Verdeel de asperges over de borden (zie foto). Giet er wat van het overgebleven vocht over. Strooi wat vers geraspte Parmezaanse kaas over de rolletjes.
  3. Stap 3 Leg op elk bord naast de asperges een rondje geitenkaas met vijgenjam. Garneer met wat rucola.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met wat stokbrood en kruidenboter.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 722 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 mei 2024

Tip

Lekker met wat stokbrood en kruidenboter.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 336 kcal
Vetten 18.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 14 g
waarvan suikers 11.3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 22.3 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account