Carpaccio

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geniet van een klassiek Italiaans voorgerecht met dun gesneden ossenhaas, rijkelijk belegd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een smaakvolle dressing.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min
Pinterest
Carpaccio
Wist je dat carpaccio, oorspronkelijk uit Venetië, Italië, bestaat uit zeer dun gesneden rauw rundvlees en vaak wordt geserveerd met olijfolie, citroensap, Parmezaanse kaas en rucola?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de ossenhaas in dunne plakjes. Indien gewenst kun je de ossenhaas eerst in een pan dichtschroeien, zodat de carpaccio een lekker randje krijgt.
  2. Stap 2 Verdeel de carpaccio over 4 borden.
  3. Stap 3 Beleg de carpaccio met de rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
  4. Stap 4 Breng op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Maak af met de truffelsaus of groene pesto. Eet smakelijK!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt ook kant-en-klare carpaccio kopen

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1407 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 19 april 2024

Tip

Je kunt ook kant-en-klare carpaccio kopen

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Klassieker met aandacht

Dit carpacciorecept scoort een 6 omdat het magere eiwitten uit ossenhaas en gezonde vetten uit pijnboompitten levert, samen met voedingsstoffen uit rucola. Echter, de aanwezigheid van rood vlees, Parmezaanse kaas die verzadigd vet en zout bevat, en de keuze voor potentieel calorierijke sauzen zoals truffelsaus of pesto, maken dat het geen topscore behaalt. Als voorgerecht met mate genuttigd, kan het een smakelijke keuze zijn, mits men let op de portiegrootte van de kaas en de saus.

Energie 160 kcal
Vetten 7.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 0.9 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 20.8 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account