Geniet van een klassiek Italiaans voorgerecht met dun gesneden ossenhaas, rijkelijk belegd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een smaakvolle dressing.
Je kunt ook kant-en-klare carpaccio kopen
Je kunt ook kant-en-klare carpaccio kopen
Dit carpacciorecept scoort een 6 omdat het magere eiwitten uit ossenhaas en gezonde vetten uit pijnboompitten levert, samen met voedingsstoffen uit rucola. Echter, de aanwezigheid van rood vlees, Parmezaanse kaas die verzadigd vet en zout bevat, en de keuze voor potentieel calorierijke sauzen zoals truffelsaus of pesto, maken dat het geen topscore behaalt. Als voorgerecht met mate genuttigd, kan het een smakelijke keuze zijn, mits men let op de portiegrootte van de kaas en de saus.
Energie | 160 kcal |
---|---|
Vetten | 7.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 2 g |
waarvan suikers | 0.9 g |
Vezels | 0.3 g |
Eiwitten | 20.8 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept