De smaak van het zacht zure van de zuurkoolstamppot met het pittig zoete ketjapvlees gaat heel goed samen. De zuurkoolstamppot heb ik gemaakt met blokjes appel en het ketjapvlees met ketjap manis en gembersiroop.
Je kunt het ketjapvlees en de zuurkoolstamppot prima invriezen. Liefst wel afzonderlijk.
De appel maakt de stamppot wat zachter van smaak.
Je kunt het ketjapvlees en de zuurkoolstamppot prima invriezen. Liefst wel afzonderlijk.
De appel maakt de stamppot wat zachter van smaak.
Dit gerecht scoort een 6 omdat het een goede basis heeft van groenten zoals zuurkool en ui, en mager vlees in de vorm van varkensfilet. De aardappelen zorgen voor de nodige koolhydraten en vezels. Het minpunt is de saus voor het vlees; de combinatie van ketjap manis, gembersiroop en sojasaus maakt het gerecht rijk aan zowel suiker als zout. Door de hoeveelheid saus te verminderen of te kiezen voor zoutarme sojasaus zou het gerecht een stuk gezonder worden.
Energie | 440 kcal |
---|---|
Vetten | 16.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.8 g |
Koolhydraten | 53.1 g |
waarvan suikers | 20.9 g |
Vezels | 8.3 g |
Eiwitten | 21.9 g |
Zout | 5.3 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Het zal smaken!
Dankjewel 🙏