Stamppot zuurkool met ketjapvlees

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De smaak van het zacht zure van de zuurkoolstamppot met het pittig zoete ketjapvlees gaat heel goed samen. De zuurkoolstamppot heb ik gemaakt met blokjes appel en het ketjapvlees met ketjap manis en gembersiroop.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Ketjapvlees
  2. Stamppot zuurkool

Benodigdheden

  • Pannen
  • Hapjespan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid eerst de filetlapjes omdat die meer tijd nodig hebben dan de stamppot. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook, de rode peper en het laurierblad even mee.
  2. Stap 2 Voeg de ketjap, sojasaus, gembersiroop en water hieraan toe en laat het vlees in plm. 45 minuten zachtjes gaar sudderen. Proef en breng het vlees verder op smaak met wat citroensap.
  3. Stap 3 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af. Zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn.
  4. Stap 4 Verhit de boter in een pan en bak hierin de gesnipperde ui, knoflook, laurierblad en appel even aan. Voeg de zuurkool en jeneverbessen hieraan toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg 100 ml water eraan toe. Laat de zuurkool zonder deksel in plm. 20 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe roeren zodat de zuurkool niet aanbrandt.
  5. Stap 5 Verwijder het laurierblaadje. Stamp de zuurkool samen met de aardappelen fijn. Voeg eventueel wat melk toe.
  6. Stap 6 Serveer het ketjapvlees samen met de stamppot zuurkool. Je zult versteld staan van de lekkere smaakcombinatie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt het ketjapvlees en de zuurkoolstamppot prima invriezen. Liefst wel afzonderlijk.

De appel maakt de stamppot wat zachter van smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 198 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 5 december 2024

Tip

Je kunt het ketjapvlees en de zuurkoolstamppot prima invriezen. Liefst wel afzonderlijk.

De appel maakt de stamppot wat zachter van smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 440 kcal
Vetten 16.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 53.1 g
waarvan suikers 20.9 g
Vezels 8.3 g
Eiwitten 21.9 g
Zout 5.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
7 december 2024 om 19:46
Meegenomen Petra!
Het zal smaken!
Dankjewel 🙏
8 december 2024 om 15:39
Bedankt voor het meenemen Willeke. Laat je weten hoe je het vond? Fijne zondag nog, Groetjes, Petra