De zuurkool en de aardappelen heb ik apart gekookt en daarna door elkaar gestampt met zuurkoolspek, gebakken ui en appelblokjes. Wat plakjes rookworst erbij. We hebben hiervan gesmuld.
In plaats van de melk voor de stamppot is appelsap ook een optie.
Ik zou deze stamppot niet invriezen. Als er wat over is van de zuurkool eventueel bewaren voor de volgende dag en dan bakken. Dat is wel lekker.
Liever vegetarisch? Dan het zuurkoolspek en de worst weglaten.
In plaats van de melk voor de stamppot is appelsap ook een optie.
Ik zou deze stamppot niet invriezen. Als er wat over is van de zuurkool eventueel bewaren voor de volgende dag en dan bakken. Dat is wel lekker.
Liever vegetarisch? Dan het zuurkoolspek en de worst weglaten.
Deze stamppot scoort een 5 omdat het een mix is van gezonde en minder gezonde elementen. De basis met zuurkool, aardappel, ui en appel is voedzaam en rijk aan vezels en vitamines. Echter, de toevoeging van zowel zuurkoolspek als rookworst maakt het gerecht zeer rijk aan verzadigd vet en zout. Hoewel het een klassieke en vullende maaltijd is, zorgen het bewerkte vlees en de roomboter ervoor dat dit geen lichte of dagelijkse kost is. De vegetarische variant, zoals voorgesteld in de tips, zou een aanzienlijk gezondere keuze zijn.
Energie | 420 kcal |
---|---|
Vetten | 23.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8.4 g |
Koolhydraten | 42.3 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 8 g |
Eiwitten | 12.2 g |
Zout | 3.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept