Stamppot kerrie-spruitjes met pittige Indische rookworst

Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

De beetgare spruitjes zijn gebakken met kerrie en lente-uitjes en gemengd met een luchtige aardappelpuree. De plakjes rookworst zijn gebakken met knoflook, ui, paprika, sambal en ketjap.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Stamppot kerrie-spruitjes
  2. Indische rookworst

Benodigdheden

  • Pannen
  • Koekenpannen
  • Aardappelstamper
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en doe er zoveel melk bij tot een smeuïge aardappelpuree ontstaat. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de lente-uitjes zacht. Bak het kerriepoeder even mee en voeg dan de goed uitgelekte spruitjes eraan toe. Bak de spruitjes een paar minuten onder regelmatig omscheppen. Meng de spruitjes door de aardappelpuree.
  3. Stap 3 Voor de Indische rookworst verhit je de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien de knoflook glazig. Bak de stukjes paprika even mee.
  4. Stap 4 Voeg dan de plakjes rookworst eraan toe en bak de rookworst samen met de sambal een paar minuten tot de plakjes een beetje bruin worden.
  5. Stap 5 Meng de ketjap en het citroensap met de rookworst. Maak op smaak met wat chili-vlokken.
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Verdeel de stamppot spruitjes over de borden en schep de plakjes rookworst erop.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 699 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

Verdeel de stamppot spruitjes over de borden en schep de plakjes rookworst erop.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 768 kcal
Vetten 38.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 82.7 g
waarvan suikers 15.8 g
Vezels 16.1 g
Eiwitten 29.4 g
Zout 4.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Ben
12 november 2024 om 14:56
5
Hoi Petra. Gisteren hebben we dit recept gemaakt. In plaats van rookworst heb ik blokjes spek gebakken en daarbij de uitjes, knoflook en spruitjes meegebakken. Het was erg lekker. Gaan we zeker vaker eten!
12 november 2024 om 18:47
Dank je wel Ben voor je leuke reactie. Blij te horen dat de spruitjes gesmaakt hebben. Spekjes zullen inderdaad ook lekker zijn. Fijne avond. Groetjes Petra