Een hartige taart met zuurkool, pancetta en rookworst in de oven en een opgeruimde keuken.
Kies voor de goedkopere gerookte spekblokjes of reepjes. Hamblokjes zijn ook een lekker alternatief.
Deze taart is bijvoorbeeld in de ochtenduren geheel voor te bereiden en af te bakken . Zo hoef je bij weinig tijd in de avonduren de taart alleen nog maar op te warmen.
Gemakkelijk om voor 4 personen te maken met 500 gram aan zuurkool en de andere ingrediënten verdubbeld.
Kies voor de goedkopere gerookte spekblokjes of reepjes. Hamblokjes zijn ook een lekker alternatief.
Deze taart is bijvoorbeeld in de ochtenduren geheel voor te bereiden en af te bakken . Zo hoef je bij weinig tijd in de avonduren de taart alleen nog maar op te warmen.
Gemakkelijk om voor 4 personen te maken met 500 gram aan zuurkool en de andere ingrediënten verdubbeld.
Deze zuurkooltaart is een energierijke maaltijd die rijk is aan smaak. De gezondheidsscore is echter laag, voornamelijk door het zeer hoge gehalte aan verzadigd vet en zout afkomstig van ingrediënten zoals bladerdeeg, pancetta, rookworst, kaas en crème fraîche. Hoewel zuurkool waardevolle voedingsstoffen en vezels bijdraagt, maken de overige componenten dit gerecht erg calorierijk en minder geschikt voor regelmatige consumptie. Het is daarom aan te raden deze taart als een uitzonderlijke traktatie te beschouwen en in kleine porties te genieten.
Energie | 699 kcal |
---|---|
Vetten | 42.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 20.5 g |
Koolhydraten | 53.3 g |
waarvan suikers | 6.4 g |
Vezels | 6.5 g |
Eiwitten | 26.1 g |
Zout | 5.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept