Winterwarme zuurkooltaart met pancetta en rookworst

(Nog geen beoordelingen)

Een hartige taart met zuurkool, pancetta en rookworst in de oven en een opgeruimde keuken.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE ZUURKOOL
  2. VOOR DE VULLING
  3. EN VERDER

Benodigdheden

  • Ovenvorm ( liefst met een losse bodem)( 2 personen )dun ingevet
  • Deegroller
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt een klein klontje ongezouten roomboter in een grote pan en voeg de pancetta toe. Bak deze enkele minuten.
  2. Stap 2 Voeg de zuurkool en de tijm toe en bak de zuurkool circa 15-20 minuten op een zacht vuurtje. Roer af en toe.
  3. Stap 3 Maak ondertussen het deeg klaar voor in de vorm.
  4. Stap 4 Bestuif je werkvlak met weinig bloem en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar . Rol met de deegroller de plakjes uit tot een grote lap , iets groter dan de vorm , die je gaat gebruiken. Leg het deeg in de licht ingevette vorm, zodat het deeg iets over de rand hangt. Rol met de roller over de rand en verwijder zo het overtollige deeg. Bestrooi de bodem van het deeg met wat paneermeel.
  5. Stap 5 Maak de vulling door de 2 eieren los te kloppen en er de crème fraîche, peper, snufje zout en een dessertlepel mosterd door te roeren.
  6. Stap 6 Ondertussen is je zuurkool klaar.
  7. Stap 7 Leg de zuurkool losjes in de vorm. Niet aandrukken.
  8. Stap 8 Giet de vulling over de zuurkool .
  9. Stap 9 Snij de rookworst in plakjes en leg ze dakpansgewijs aan de rand van de vorm.
  10. Stap 10 Bestrooi met wat kaas naar keuze in het midden en zet de vorm voor 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  11. Stap 11 Maak een eenvoudig sausje door 25 gram crème fraîche en 25 gram Griekse yoghurt met elkaar te vermengen en er een theelepeltje mosterd door te roeren.
  12. Stap 12 Serveer dit sausje extra bij de taart.

Tip

Kies voor de goedkopere gerookte spekblokjes of reepjes. Hamblokjes zijn ook een lekker alternatief.

Deze taart is bijvoorbeeld in de ochtenduren geheel voor te bereiden en af te bakken . Zo hoef je bij weinig tijd in de avonduren de taart alleen nog maar op te warmen.

Gemakkelijk om voor 4 personen te maken met 500 gram aan zuurkool en de andere ingrediënten verdubbeld.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 167 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 november 2024

Tip

Kies voor de goedkopere gerookte spekblokjes of reepjes. Hamblokjes zijn ook een lekker alternatief.

Deze taart is bijvoorbeeld in de ochtenduren geheel voor te bereiden en af te bakken . Zo hoef je bij weinig tijd in de avonduren de taart alleen nog maar op te warmen.

Gemakkelijk om voor 4 personen te maken met 500 gram aan zuurkool en de andere ingrediënten verdubbeld.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 699 kcal
Vetten 42.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.5 g
Koolhydraten 53.3 g
waarvan suikers 6.4 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 26.1 g
Zout 5.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account