Zalige ovenschotel zuurkool, gekookt in witte wijn met stukjes goudrenet. Door de zuurkool komen gebakken chorizo, katenspek, rode ui en paprika. Op de bodem van de ovenschaal komt een laag aardappelpuree, daarop de zuurkool en dan weer aardappelpuree met geraspte kaas. Super lekker.
In plaats van witte wijn kun je de zuurkool koken in water of appelsap.
In plaats van chorizo zijn stukjes salami ook lekker in deze ovenschotel.
In plaats van witte wijn kun je de zuurkool koken in water of appelsap.
In plaats van chorizo zijn stukjes salami ook lekker in deze ovenschotel.
Hoewel deze zuurkoolschotel groenten bevat zoals zuurkool, paprika en ui, weegt dit niet op tegen de grote hoeveelheid bewerkt vlees, kaas en boter. De chorizo en het katenspek leveren veel verzadigd vet en zout, wat ook geldt voor de kaas en boter in de puree. Hierdoor wordt het een zeer calorierijke en zoute maaltijd. Het is een gerecht om af en toe van te genieten, maar minder geschikt als een regelmatige, gezonde keuze.
Energie | 518 kcal |
---|---|
Vetten | 26.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.9 g |
Koolhydraten | 47.3 g |
waarvan suikers | 13.4 g |
Vezels | 8.9 g |
Eiwitten | 18.4 g |
Zout | 3.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept