De bodem van de preitaart of quiche heb ik blind voorgebakken. Daarna de bodem bedekt met plakjes kaas en ham en daarop de in smalle reepjes gesneden voorgebakken prei verdeeld. Daarop komen de met crème fraîche losgeklopte eieren en een laagje geraspte kaas.
In plaats van bladerdeeg kun je ook deeg voor hartige taart of croissantdeeg gebruiken.
Je kunt de prei ook in ringen snijden.
In kleine stukjes lekker voorgerechtje of als borrelhapje.
Bij de lunch lekker met een kopje soep vooraf en als hoofdgerecht lekker met een salade.
In plaats van bladerdeeg kun je ook deeg voor hartige taart of croissantdeeg gebruiken.
Je kunt de prei ook in ringen snijden.
In kleine stukjes lekker voorgerechtje of als borrelhapje.
Bij de lunch lekker met een kopje soep vooraf en als hoofdgerecht lekker met een salade.
Deze preitaart is een smakelijke, maar calorierijke maaltijd. Hoewel de prei voor de nodige vezels en vitamines zorgt, maken het bladerdeeg, de twee soorten kaas, de ham en de crème fraîche het gerecht erg rijk aan verzadigd vet en zout. Hierdoor is de taart niet de meest voedzame keuze. Zie het als een traktatie voor af en toe, en serveer het bij voorkeur met een flinke portie salade om de maaltijd wat meer balans en voedingsstoffen te geven.
Energie | 613 kcal |
---|---|
Vetten | 43.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 18.4 g |
Koolhydraten | 35.7 g |
waarvan suikers | 4.8 g |
Vezels | 2.8 g |
Eiwitten | 19.6 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept