Romige kippenragout met kastanjechampignons en prei

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De pasteibakjes moesten echt gebruikt worden dus maar weer eens een ouderwetse kippenragout gemaakt. Lekker met kleine kastanjechampignons, wat fijngesneden prei en een scheutje room.

  • Voorbereiding
    1 uur 30 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    1 uur 45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Garde of houten lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Neem een 1/2 liter koud water. Doe de gewassen kippenpoten en de bouillontablet erin en laat de kip op een lage warmtebron heel langzaam tegen de kook aan komen. Zodra de kip gaar is, na ongeveer 1 tot 1,5 uur warmtebron uitzetten en de kip laten afkoelen in de bouillon.
  2. Stap 2 Haal het kippenvlees van de botten en snij het vlees klein. Bewaar de bouillon en het kippenvlees voor de ragout.
  3. Stap 3 Smelt de boter in de pan. Bak hierin de gesnipperde prei zacht. Bak het kerriepoeder 1 minuut mee. Voeg nu in een keer de bloem toe. Goed roeren tot er geen klontjes meer te zien zijn. 2 minuten mee smoren.
  4. Stap 4 Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe tot je een gebonden ragout krijgt. Steeds goed roeren zodat geen klonten ontstaan.
  5. Stap 5 Doe de champignons erdoor. Laat een paar minuten zachtjes mee smoren in de ragout. Meng het fijn gesneden kippenvlees en een scheutje room door de ragout.
  6. Stap 6 Maak de ragout op smaak met peper, zout, worcestersaus en gehakte peterselie.
  7. Stap 7 Verwarm de pasteibakjes in de airfryer of in de oven (200 graden).
  8. Stap 8 Dien de ragout op in de voorverwarmde pasteibakjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Mocht de ragout te dik zijn naar je zin roer nog wat bouillon of room erdoor.

Ook lekker als hoofdgerecht met doperwten en rijst of aardappelpuree.

Lekker op een geroosterde boterham bij de lunch.

Overgebleven ragout kan goed worden ingevroren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 808 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 31 oktober 2024

Tip

Mocht de ragout te dik zijn naar je zin roer nog wat bouillon of room erdoor.

Ook lekker als hoofdgerecht met doperwten en rijst of aardappelpuree.

Lekker op een geroosterde boterham bij de lunch.

Overgebleven ragout kan goed worden ingevroren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 532 kcal
Vetten 38.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.5 g
Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 0.9 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 21.6 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account