Duitse Flammkuchen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ontdek de smaak van de Elzas met deze traditionele Flammkuchen, een knapperige dunne bodem belegd met romige crème fraîche, uien en spekjes.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min
Pinterest
Duitse Flammkuchen
Flammkuchen, een traditionele Elzasser specialiteit, wordt vaak gemaakt met een dunne, knapperige korst en belegd met crème fraîche, uien en spek.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in de kom van een standmixer met deeghaak (of met een houten lepel in een middelgrote kom) de bloem, zout, olie en water tot er een soepel deeg ontstaat. Het deeg moet soepel maar niet plakkerig zijn. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
  2. Stap 2 Vorm tot een bal, wikkel strak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Stap 3 Terwijl het deeg rust, verwarm je de oven, met 2 bakplaten, voor op 230°C.
  4. Stap 4 Meng in een kleine kom de crème fraîche met nootmuskaat, peper en een snufje zout tot een gladde saus.
  5. Stap 5 Deel het deeg in twee delen. Bestuif je werkoppervlak royaal met bloem. Rol één van de deegballen dun uit tot een rechthoek die past op de bakplaat. Hoe dunner het deeg, hoe knapperiger het wordt tijdens het bakken.
  6. Stap 6 Leg het uitgerolde deeg op een stuk bakpapier. Verdeel de helft van het crème fraîchemengsel in een dunne laag over het deeg. Laat daarbij een rand van 1 cm vrijl voor de korst.
  7. Stap 7 Strooi de helft van de gesneden ui en vervolgens de helft van de spekblokjes erover. Herhaal deze stappen voor de tweede deegbal. Bestrooi beide flammkuchen met een laatste snufje peper en zout voor het bakken.
  8. Stap 8 Plaats de flammkuchen in de oven door de hoeken van het bakpapier stevig vast te houden en snel op de hete bakplaat te plaatsen. Bak 20 minuten, schuif de bakplaat uit en verwijder het bakpapier na ongeveer 10 minuten om een extra knapperige korst te krijgen en te voorkomen dat het midden van de flammkuchen zompig wordt. Als je knapperigere toppings wilt, grill dan nog 1-2 minuten net voor het uitnemen uit de oven.
  9. Stap 9 Bestrooi met gesneden bieslook, snijd in stukken en serveer direct.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 605 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 28 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 590 kcal
Vetten 39.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.1 g
Koolhydraten 40.8 g
waarvan suikers 2.5 g
Vezels 1.7 g
Eiwitten 14.6 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account