Quiche met prei, gerookte zalm en kaas

(Nog geen beoordelingen)

Al eerder een hartige taart met prei en gerookte zalm gemaakt maar altijd zonder kaas. Deze keer met kaas op de bodem en ook geraspt op de quiche. De taart smaakte ons en onze gasten nog lekkerder,

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Quichevorm 28 cm. doorsnede
  • Kom voor de vulling
  • Koekenpan
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de prei beetgaar. Laat de prei wat afkoelen.
  3. Stap 3 Bekleed de quichevorm met bakpapier.
  4. Stap 4 Bekleed het bakpapier met het koelverse bladerdeeg. Prik het bladerdeeg op diverse plekken in met een vork. Zo komt het deeg niet omhoog.
  5. Stap 5 Verdeel de plakken kaas over het bladerdeeg. Zo krijg je een stevige bodem en lekt de vulling niet door.
  6. Stap 6 Meng in een grote kom de beetgare prei, gerookte zalm, losgeklopte eieren, slagroom, peper, zout, nootmuskaat (optioneel) en dille.
  7. Stap 7 Giet de vulling over het met kaas beklede bladerdeeg.
  8. Stap 8 Zet de quiche onder het midden in de op 200 graden voorverwarmde oven en bak de quiche plm. 25 tot 30 minuten tot de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft gekregen en de bodem gaar is.

Tip

In plaats van gerookte zalm kun je ook stukjes verse zalmfilet in de quiche verwerken. De zalm gaart tijdens het bakken.

Lekker met een salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 264 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 augustus 2024

Tip

In plaats van gerookte zalm kun je ook stukjes verse zalmfilet in de quiche verwerken. De zalm gaart tijdens het bakken.

Lekker met een salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 594 kcal
Vetten 47.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.9 g
Koolhydraten 14.6 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 28.4 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account