Eenvoudige Quiche met Spek en Kaas

(Nog geen beoordelingen)

Dit is een eenvoudige, heerlijke quiche die in een handomdraai te bereiden is met spekjes, room en twee soorten kaas. Iedereen is er dol op!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur
Eenvoudige Quiche met Spek en Kaas
De quiche vindt zijn oorsprong in Lotharingen, Frankrijk, en de klassieke 'quiche Lorraine' was oorspronkelijk een open taart met een vulling van eieren, room en gerookt spek.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Stap 2 Vet de quichevorm in met boter.
  3. Stap 3 Verdeel de plakken hartige deeg over de bodem en zorg dat de naden goed aansluiten. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  4. Stap 4 Bak 7 minuten lang de korst blind voor in de oven. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden Celsius.
  5. Stap 5 Meng spek, gesnipperde ui en beide kazen in een middelgrote kom. Doe dit mengsel in de quichevorm.
  6. Stap 6 Meng de eieren, melk en kookroom in een kom tot het 1 geheel is. Giet het eimengsel over het kaasmengsel.
  7. Stap 7 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Verlaag de temperatuur naar 175 graden Celsius en bak tot de bovenkant van de quiche goudbruin begint te worden, nog ongeveer 35 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 235 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 463 kcal
Vetten 32 g
waarvan verzadigde vetzuren 15 g
Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 25 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account