De bodem van deze overheerlijke quiche bestaat uit bladerdeeg. De uien worden vooraf gekaramelliseerd in een koekenpan en vormen samen met de kaas, eieren en crème fraîche de vulling.
Je kunt natuurlijk ook koelvers bladerdeeg van een rol gebruiken.
Alleen rode of alleen witte uien is (misschien) net zo lekker.
Kies de kaas die jij lekker vindt.
Je kunt natuurlijk ook koelvers bladerdeeg van een rol gebruiken.
Alleen rode of alleen witte uien is (misschien) net zo lekker.
Kies de kaas die jij lekker vindt.
Deze quiche scoort lager op de gezondheidsschaal vanwege de combinatie van ingrediënten die rijk zijn aan verzadigd vet en geraffineerde koolhydraten. De basis van bladerdeeg, de ruime hoeveelheid kaas en de toevoeging van crème fraîche maken het een calorierijk gerecht. Hoewel de grote hoeveelheid ui voor wat voedingsvezels en vitamines zorgt, weegt dit niet op tegen de hoeveelheid vet. Hierdoor is de quiche eerder geschikt als een maaltijd voor af en toe, en kan deze het best geserveerd worden met een flinke portie salade om de maaltijd wat meer in balans te brengen.
Energie | 704 kcal |
---|---|
Vetten | 44 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 24.44 g |
Koolhydraten | 45.4 g |
waarvan suikers | 9.7 g |
Vezels | 3.9 g |
Eiwitten | 27 g |
Zout | 2.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept