Quiche met gekaramelliseerde uien en kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De bodem van deze overheerlijke quiche bestaat uit bladerdeeg. De uien worden vooraf gekaramelliseerd in een koekenpan en vormen samen met de kaas, eieren en crème fraîche de vulling.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Rechthoekige vorm 27 x 18 cm
  • Bakpapier
  • Garde
  • Koekenpan
  • Rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien plm. 30 minuten op een lage warmtebron. Regelmatig omscheppen. Voeg halverwege een theelepel suiker toe. De uien moeten lekker zacht worden en een lichte kleur krijgen. Laat de uien wat afkoelen. Maak de uien op smaak met peper en zout.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. witte ui 3 st
    3. rode ui 3 st
    4. suiker 1 tl
    5. peper
    6. zout
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
    1. diepvries bladerdeeg 6 plakjes
  3. Stap 3 Bekleed de bakvorm met het bakpapier en daarop de plakjes bladerdeeg. Druk de randen van de plakjes bladerdeeg goed aan zodat er geen opening ontstaat, Prik hier en daar met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  4. Stap 4 Strooi wat paneermeel over het bladerdeeg. Verdeel de gekaramelliseerde uien over het bladerdeeg.
    1. paneermeel 2 el
  5. Stap 5 Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, Parmezaanse kaas, 100 gram belegen kaas, peper, zout en gedroogde tijm.
    1. ei 3 st
    2. crème fraîche 100 ml
    3. mosterd 1 tl
    4. parmezaanse kaas 50 g
    5. geraspte belegen kaas 100 g
    6. peper
    7. zout
    8. gedroogde tijm 1 el
  6. Stap 6 Giet het eimengsel over de gekaramelliseerde uien. Strooi 75 gram geraspte belegen kaas erover en zet de vorm of schaal 35 tot 40 minuten "iets onder het midden" van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
    1. geraspte belegen kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt natuurlijk ook koelvers bladerdeeg van een rol gebruiken.

Alleen rode of alleen witte uien is (misschien) net zo lekker.

Kies de kaas die jij lekker vindt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 77 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 februari 2025

Tip

Je kunt natuurlijk ook koelvers bladerdeeg van een rol gebruiken.

Alleen rode of alleen witte uien is (misschien) net zo lekker.

Kies de kaas die jij lekker vindt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 704 kcal
Vetten 44 g
waarvan verzadigde vetzuren 24.44 g
Koolhydraten 45.4 g
waarvan suikers 9.7 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 27 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account