Zuurkool ovenschotel met katenspek, rookworst en gefrituurde sjalotten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een winterwarme comfort food ovenschotel van zuurkool met katenspek en rookworst en een smeuïge puree, die op smaak gebracht is met ei, mosterd en Griekse Yoghurt. Eroverheen eens geen kaas maar zelf gemaakte gefrituurde uitjes.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pannen
  • Ovenschaal
  • Dunschiller
  • Mes
  • Snijplank
  • Pureestamper

Bereiding

  1. Stap 1 Snij de geschilde aardappelen in gelijke stukken en kook ze in water eventueel met wat zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Stap 2 Kook tevens de verse zuurkool in een andere pan in circa 20 minuten gaar.
  3. Stap 3 Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snij dan in plakjes.
  4. Stap 4 Bak het katenspek knapperig uit in een droge koekenpan en laat op keukenpapier uitlekken.
  5. Stap 5 Giet de zuurkool af en laat uitlekken. Giet de aardappelen af en laat uitlekken.
  6. Stap 6 Stoom de aardappelen even droog en stamp ze met een pureestamper fijn. Voeg, ei, mosterd en Griekse Yoghurt toe en meng tot een smeuïge puree.
  7. Stap 7 Werk het katenspek en de gesneden plakjes rookworst door de zuurkool.
  8. Stap 8 Meng als laatste het zuurkoolmengsel met het pureemengsel door elkaar. Breng over in een ovenschotel.
  9. Stap 9 Zet de schotel voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  10. Stap 10 Haal na 13 minuten de schotel uit de oven en bestrooi met de gefrituurde uitjes. Zet in de oven voor de laatste 2 minuten. En serveren maar met de pot mosterd voor de liefhebber erbij op tafel.
  11. Stap 11 Eet smakelijjk!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de schotel eventueel helemaal in de ochtenduren voorbereiden. Zet vervolgens voordat je wilt eten de schotel in de oven en verwarm deze tot 200 graden. Dek eventueel af met aluminiumfolie en laat de schotel voor circa 25 tot 30 minuten ZONDER DE UITJES in de oven verwarmen. Strooi dan pas de uitjes over de schotel, laat even meeverwarmen en klaar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 213 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 december 2024

Tip

Je kunt de schotel eventueel helemaal in de ochtenduren voorbereiden. Zet vervolgens voordat je wilt eten de schotel in de oven en verwarm deze tot 200 graden. Dek eventueel af met aluminiumfolie en laat de schotel voor circa 25 tot 30 minuten ZONDER DE UITJES in de oven verwarmen. Strooi dan pas de uitjes over de schotel, laat even meeverwarmen en klaar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 660 kcal
Vetten 38.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 55.6 g
waarvan suikers 9.7 g
Vezels 9 g
Eiwitten 31.5 g
Zout 8.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account