Dit klapstuk recept is perfect voor de koude dagen. Met een mals en sappig stuk vlees dat langzaam in de oven of slowcooker wordt gegaard. Het recept gebruikt smaakvolle ingrediënten zoals tomaten, verschillende kruiden, en basterdsuiker om een heerlijke saus te maken. Ook erg lekker met hutspot.
Wanneer je het recept in een slowcooker maakt in plaats van in de oven, pas je het volgende aan:
Tijd en temperatuur: Verwarm de klapstuk in de slowcooker op lage tempratuur gedurende 8-10 uur of op hoog voor 5-6 uur.
Groenten toevoegen: Voeg de aardappelen en wortels later toe aan de slowcooker. Ongeveer 2 uur voordat de kooktijd eindigt, zodat ze niet te zacht worden.
Andere stappen, zoals het aanbraden van het vlees en het bereiden van de saus, blijven hetzelfde.
Controleer de temperatuur van het vlees met een vleesthermometer voor optimale malsheid.
Als je de saus wilt indikken kun je het laten sudderen in een aparte pan totdat het dikker wordt.
Wanneer je het recept in een slowcooker maakt in plaats van in de oven, pas je het volgende aan:
Tijd en temperatuur: Verwarm de klapstuk in de slowcooker op lage tempratuur gedurende 8-10 uur of op hoog voor 5-6 uur.
Groenten toevoegen: Voeg de aardappelen en wortels later toe aan de slowcooker. Ongeveer 2 uur voordat de kooktijd eindigt, zodat ze niet te zacht worden.
Andere stappen, zoals het aanbraden van het vlees en het bereiden van de saus, blijven hetzelfde.
Controleer de temperatuur van het vlees met een vleesthermometer voor optimale malsheid.
Als je de saus wilt indikken kun je het laten sudderen in een aparte pan totdat het dikker wordt.
Energie | 554 kcal |
---|---|
Vetten | 22 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.7 g |
Koolhydraten | 28 g |
waarvan suikers | 11 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 58 g |
Zout | 2.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept