Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter wordt gegeten. Het gerecht is een heerlijke combinatie van gekookte aardappelen, wortels en uien, gestampt tot een smakelijke puree.
Hutspot krijgt een 6. Het is een gerecht rijk aan groenten zoals wortel en ui, wat zorgt voor een goede portie vezels en vitamines. Aardappelen leveren belangrijke voedingsstoffen en energie. Echter, het gebruik van twee bouillonblokjes en extra zout kan leiden tot een hoog zoutgehalte, en de toegevoegde boter verhoogt de hoeveelheid verzadigd vet. Met aanpassingen zoals minder zout en boter kan de score verbeterd worden.
Energie | 399 kcal |
---|---|
Vetten | 7.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.8 g |
Koolhydraten | 76.2 g |
waarvan suikers | 19.9 g |
Vezels | 13.9 g |
Eiwitten | 8.8 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept