Oma's Hutspot

(Nog geen beoordelingen)

Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter wordt gegeten. Het gerecht is een heerlijke combinatie van gekookte aardappelen, wortels en uien, gestampt tot een smakelijke puree.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan water met daarin de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Stap 2 Doe de aardappelen in de pan en daar bovenop de wortel.
  3. Stap 3 Voeg een klontje boter toe om overkoken te voorkomen en laat het geheel gaar koken.
  4. Stap 4 Bak de uien op matig vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Stap 5 Giet de aardappelen en wortels af wanneer ze gaar zijn en laat ze uitstomen in een vergiet.
  6. Stap 6 Doe terug in de pan en stamp ze met een aardappelstamper.
  7. Stap 7 Voeg de zacht gebakken uien toe bij de aardappelen en wortels.
  8. Stap 8 Voeg vervolgens de hutspotkruiden, een klontje boter en wat hete melk toe en roer het geheel op laag vuur goed door.
  9. Stap 9 Proef het gerecht en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Tip

Lekker met hachee of klapstuk.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 191 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 november 2024

Tip

Lekker met hachee of klapstuk.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 399 kcal
Vetten 7.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 76.2 g
waarvan suikers 19.9 g
Vezels 13.9 g
Eiwitten 8.8 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account